back

Посилити дисципліну у розрахунках за спожиті енергоносії

19-11-2014 | 10:15

Таку вимогу перед керівниками відповідних структур та очільниками районів ставить в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман.

Актуальність цього завдання обумовлена тим, що зазначені питання завжди загострюються в період проходження опалювального сезону.

Борг установ, які фінансуються з місцевих бюджетів за спожиту електричну енергію складає більше 2 мільйонів гривень. Найбільші боржники – Корюківській, Носівський, Талалаївський райони, міста Прилуки та Чернігів.

За спожитий природний газ найбільше заборгували Бобровицький, Козелецький, Чернігівський райони та місто Чернігів – борг установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, складає понад мільйон гривень.

Неплатежі лягають великим тягарем на житлово-комунальне господарство, а це, у свою чергу, може негативно позначитись на умовах комфортного проживання кожного з нас. Відповідальність за рівень розрахунків за газ, перш за все, покладена на керівників територій, які мають застосувати всі важелі впливу для забезпечення постійного контролю за дотриманням дисципліни платежів за енергоносії, - наголошує Сергій Журман.

Також в.о. голови облдержадміністрації акцентує увагу на необхідності прискорення роботи по забезпеченню твердими видами палива закладів освіти та охорони здоров’я області. Нині на котельнях бюджетних установ заготовлено 55,4% тонн вугілля від потреби, 75,8% тонн торфу, 94,9% складометрів дров. За словами Сергія Журмана, справжні холода тільки-но починаються, отже попереду випробування, до яких область має бути повністю підготовлена.


Прес-служба облдержадміністрації