back

У Чернігові відкрили кіоск з продажу органічної продукції

18-11-2014 | 16:16

Днями на Чернігівському ринку «Привокзальний» відкрився перший торгівельний об’єкт, який спеціалізуватиметься на торгівлі органічною продукцією. Ця подія стала початком реалізації плану заходів, затвердженого розпорядженням в.о. голови Чернігівської облдержадміністрації від 05.11.2014 року «Щодо впровадження виробництва та ринку органічної продукції».

Свою органічну продукцію, вирощену в екологічних умовах, у торгівельному кіоску реалізовуватиме сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Надія» Куликівського району.

Відтепер жителі обласного центру матимуть змогу придбати тут органічну картоплю, моркву, буряк, свіжі та сушені фрукти, молочну продукцію. Важливим є те, що така продукція не містить барвників, консервантів, підсилювачів смаку, ароматизаторів та інших хімічних добавок.

Слід зазначити, що в області успішно працюють 8 операторів органічного виробництва, які сертифіковані згідно міжнародних нормативів Органік Стандарт. А молочна продукція одного з них - ПрАТ «Етнопродукт», що в Городнянському районі, успішно реалізується у торгівельних мережах м. Києва.



За повідомленням
Департаменту агропромислового розвитку
облдержадміністрації