back

Підтримка багатодітних родин – один з пріоритетних напрямків реалізації сімейної політики в області

17-11-2014 | 16:41

Одним із найважливіших завдань сьогодення є підвищення добробуту сімей. Серед найбільш уразливих категорій сімей – багатодітні, основними проблемами значної кількості з них є досить низький рівень життя, який не забезпечує необхідних умов для повноцінного розвитку дітей.

Тому, наголошує в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, одним з пріоритетних напрямків реалізації сімейної політики в області є підтримка багатодітних родин та максимальне сприяння у задоволенні їх соціально-побутових потреб.

На сьогодні в області проживає 6179 багатодітних родин, в яких виховується 20705 дітей.

478 сімей виховують 5 і більше дітей. Для таких сімей у рамках виконання обласної програми «Реалізація Стратегії демографічного розвитку Чернігівської області на період до 2015 року» передбачені кошти обласного бюджету на покращення житлових та соціально-побутових умов. Обласними та районними органами влади здійснюється постійний моніторинг стану потреб та умов проживання багатодітних сімей для визначення тих, які потребують допомоги першочергово.

Так, у жовтні 35 сімей області, що мають 5 і більше дітей, отримали побутову техніку – холодильники, морозильні камери, пральні машини, газові плити, морозильні камери, ванну тощо.

Всього у цьому році 74 багатодітним сім’ям області надано допомогу у вигляді дитячих меблів, сантехніки, побутової техніки, матеріалів для проведення ремонту житла на суму 168 тисяч гривень, 302 сім’ям вручено 220 комплектів постільної білизни, 260 наборів посуду на суму 115 тисяч гривень.

Найголовніше те, що підтримка таких сімей – не просто робота, а конкретна добра справа, спрямована на зміцнення та підвищення виховного потенціалу сім’ї, стимулювання народжуваності, розв’язання проблем багатодітних родин. Ми кожен день крок за кроком продовжуємо працювати і допомагати тим родинам, які роблять велику роботу: виховують маленьких мешканців нашої області, - наголошує Сергій Журман.


Прес-служба облдержадміністрації