back

Інвестиційні проекти Чернігівщини представлено в Американській торговельній палаті в Україні

17-11-2014 | 11:23

14 листопада в рамках робочої зустрічі Експертного центру з державно-приватного партнерства та інфраструктури Американської торгівельної палати в Україні було представлено інвестиційні проекти Чернігівщини, а також економічний, інвестиційний та природно-ресурсний потенціал області.

Головне завдання заходу – налагодження зв’язків між представниками бізнес-спільноти та регіональної влади задля залучення інвестицій в розвиток Чернігівської області.

Організаторами зустрічі виступили Американська торгівельна палата в Україні та Програма розвитку державно-приватного партнерства Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Відкриваючи зустріч Експертного центру, директор підготовки проектів державно-приватного партнерства (USAID) Тетяна Коротка зазначила: «Розвиток механізму державно-приватного партнерства є однією з ключових умов ефективності економіки України. Досвід США та європейських держав довів, що така форма взаємодії держави та бізнесу є найоптимальнішою для реалізації інфраструктурних проектів регіонального та державного значення. Американська торгівельна палата й надалі докладатиме зусиль для розвитку і належного функціонування цього механізму в Україні».

Особливу увагу було приділено презентації та обговоренню програми підвищення конкурентоспроможності Чернігівської області, оскільки це - програма сучасного кластерного, проектного підходу до управління регіоном та питанням додаткового залучення фінансових ресурсів у місцеві об’єкти інфраструктури.

Під час зустрічі директор Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва облдержадміністрації Олег Міщенко виступив з доповіддю «Сучасна організація інвестиційної діяльності на прикладі Чернігівської області».

В той же час начальник відділу супроводу інвестиційних проектів Департаменту Валерій Воробей провів презентацію економічного, інвестиційного та природно-ресурсного потенціалу Чернігівської області та інвестиційних проектів.

Презентацію проектів державно-приватного партнерства представив присутнім заступник директора КП “Центр державно-приватного партнерства” Євген Нефьодов.

- Чернігівська область покладає великі сподівання на співпрацю з Американською торгівельною палатою в Україні, адже це співробітництво покликане стати значним імпульсом до залучення позабюджетного фінансування, зокрема прямих іноземних інвестицій до економіки Чернігівської області, - зазначив Олег Міщенко.



Департамент інвестиційного розвитку
та капітального будівництва ОДА