back

Здобутки Чернігівських аграріїв

13-11-2014 | 12:30

Наближається свято сільських трударів, які завершують роботи на полях та підводять підсумки нелегкої, але такої необхідної праці. Працівники головного управління статистики в області проаналізували цьогорічні здобутки Чернігівських аграріїв.

За їх інформацією, сільськогосподарське виробництво в області здійснюють 977 підприємств, у т.ч. 488 фермерських господарств. В аграрних підприємствах були зайняті 25,6 тисяч найманих працівників. Питома вага Чернігівщини в загальному обсязі виробництва сільськогосподарської продукції країни за 9 місяців цього року становила майже 4 %.

На початок листопада всіма категоріями господарств зібрано 3 мільйони тонн зерна, що на 35% більше, ніж рік тому. Було також реалізовано на забій майже 56 тисяч тонн живої ваги худоби та птиці, надоєно 493 тисячі тонн молока, вироблено 260 мільйонів штук яєць. Сільськогосподарські підприємства намолотили 2,8 мільйонів тонн зернових, зернобобових та кукурудзи.

Хлібороби області отримали кращий, ніж торік, урожай пшениці, кукурудзи, ячменю, вівса, проса, соняшнику, сої, картоплі та овочів.

Завдяки самовідданій праці аграріїв Чернігівщина третій рік поспіль посідає шосте місце серед регіонів України з виробництва молока, п’яте – за чисельністю поголів'ям великої рогатої худоби та корів. З ланів області найбільше в країні зібрано жита, а за виробництвом вівса та кукурудзи ми на другому місці, зернобобових та картоплі – четвертому, гречки – восьмому.


Головне управління статистики у Чернігівській області