back

Той, хто сплачує єдиний соціальний внесок, дбає про майбутню пенсію

13-11-2014 | 09:19

На цьому наголошують в Головному управлінні Державної фіскальної служби у Чернігівській області. За десять місяців цього року від платників Чернігівщини надійшло 2,5 мільярдів гривень єдиного соціального внеску. У тому числі від юридичних осіб – 2,3 мільярди гривень або понад 93 %. Понад 1,1 мільярди гривень з цієї суми сплатили бюджетні установи. Отже, майже половина коштів сплачена саме бюджетниками.

Як зазначають фахівці, найбільше єдиного внеску надходить від платників, які перебувають на обліку в ДПІ у м. Чернігові, Прилуцькій, Ніжинській, Козелецькій та Чернігівській ОДПІ.

Загалом, в області на обліку перебувають 50,5 тисячі страхувальників - платників єдиного соціального внеску. У тому числі 36,7 тисячі фізичних осіб-підприємців. Крім того, на добровільних засадах застрахувалися і сплачують єдиний соціальний внесок 1,5 тисячі громадян. У такий спосіб вони гарантують собі у майбутньому гідне пенсійне забезпечення.

Щомісяця роботодавці подають за найманих працівників в середньому близько 13 тисяч звітів. Тож ці працівники оформлені офіційно на роботу, а відтак мають пакет соціальних гарантій.


Відділ комунікацій
ГУ ДФС у Чернігівській області