back

«Хай добром розквітнуть душі»

01-12-2010 | 14:43

Саме під таким гаслом пройшов благодійний захід до Міжнародного Дня інвалідів в обласному філармонійному центрі фестивалів і концертних програм, участь у якому взяли голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, чернігівський міський голова Олександр Соколов.

Відкрила захід виставка робіт людей з інвалідністю, на якій було представлено вироби з деревини, вишиванки, картини, портрети, малюнки, іграшки тощо.

Звертаючись до присутніх у залі, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив, що відзначення Міжнародного дня інвалідів в Україні на державному рівні засвідчує повагу суспільства до людей, які щодня вступають у двобій з недугою, демонструючи великі можливості сили духу, волі та любові до життя.

У 1992 році Генеральна асамблея ООН проголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів, стверджуючи тим самим, що однією з визначальних рис цивілізованості кожної держави є піклування про людей з особливими потребами.

«Наша держава на чолі з Президентом України Віктором Януковичем виконує конкретні зобов’язання щодо людей з інвалідністю. Це – забезпечення правовими, економічними, політичними, соціально-побутовими умовами, відновлення здоров’я та працездатності. Це також і задоволення потреб у здобутті освіти, фаху, доступу до об’єктів соціальної інфраструктури, розвиток параолімпійського і дефлімпійського руху, творчості, участі у громадському житті», - зазначив керівник області.

Він також зазначив, що люди з обмеженими можливостями доводять, що завдяки наполегливій праці, мужності і таланту можна досягти найвищих вершин майстерності, наочним прикладом чому слугують фестивалі, конкурси, спортивні досягнення.

«Висловлюю глибоку повагу людям з вадами здоров’я, які дарують світові натхнення і радість: ваше життя безцінне, внутрішній світ – неповторний, а творчі можливості – безмежні.

Хочу звернутися до людей, чиє серце відкрите до співчуття і творення добра: у цьому стрімкому життєвому ритмі кожному з нас варто зупинитися на хвилину, щоб зустрітися поглядом з очима, які дивляться на нас з вірою і надією.

Давайте не забувати, що ріки добра починаються з джерел милосердя. Якщо кожен з нас навчиться дарувати душевне тепло ближньому, то світ обов’язково стане кращим», - наголосив Володимир Хоменко.

Він також вручив відзнаки облдержадміністрації, а начальнику обласного центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» - ключі від спеціалізованого автомобіля.











Прес-служба облдержадміністрації