back

Головний каналізаційний колектор м. Чернігова буде відновлено

01-08-2008 | 16:52

На протязі багатьох років над головним каналізаційним колектором міста Чернігова нависала постійна загроза аварій.

Поверхня труб колектора внаслідок тривалої корозії на значній ділянці неодноразово провалювалась, що могло призвести до витоку стічних вод та забруднення басейну річки Десна, яка є джерелом водопостачання м. Києва.

В утворені вирви моментально втягувалася значна маса грунту, що припиняє процес водовіду і призводить до припинення водозабезпечення міста.

Також зруйновані конструкції колектору стали небезпечними для працівників ТЕЦ, через територію якої він пролягає.

Проблема відновлення зазначеного каналізаційного колектору неодноразово порушувалась перед центральними органами виконавчої влади, проте вирішити її без державної підтримки було неможливо.

І ось, нарешті, досягнуто позитивного результату.

Головним управлінням житлово-комунального господарства, управліннями регіонального розвитку і з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації були підготовлені обгрунтовуючі матеріали щодо необхідності фінансування аварійно-відновлювальних робіт по каналізаційному колектору у м. Чернігові з резервного фонду державного бюджету.

За зверненням керівництва облдержадміністрації Кабінетом Міністрів України розпорядженням від 16 липня 2008 року № 1007-р виділено 11201,6 тис. грн. для проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт на напірно-каналізаційному колекторі в м. Чернігові. Це дозволить вже найближчим часом прокласти дублюючий каналізаційний колектор на найбільш небезпечних ділянках головного колектору.

Кошти в повному обсязі вже надійшли на рахунок облдержадміністрації.