back

Лідери учнівського самоврядування Чернігівщини взяли участь у Всеукраїнському зборі

12-11-2014 | 09:23

Нещодавно у місті Києві на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського збору лідерів учнівського самоврядування загальноосвітніх навчальних закладів. Провідною темою збору стало національно-патріотичне виховання молоді.

На захід прибули 23 делегації з різних куточків України. Серед них – представники областей, на території яких відбуваються бойові дії. Зокрема, на збір приїхав донеччанин, який зараз проживає та навчається на Закарпатті, а разом із київськими лідерами пліч-о-пліч навчаються та діляться досвідом луганські школярі.

Чернігівську область на заході представляли лідер обласної Ради старшокласників Валерія Гончарова та координатор учнівського самоврядування та методист Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва Світлана Куча.

Під час урочистого відкриття збору юних лідерів привітала головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Міністерства освіти і науки України Світлана Бут, яка наголосила на надзвичайній актуальності національно-патріотичного виховання молоді та важливості залучення органів учнівського самоврядування до підтримки воїнів АТО.

Яскравим свідченням того, що питанню національно-патріотичного виховання приділяється першочергова увага в усіх регіонах нашої держави, стали презентації дітей-лідерів, які розкривали діяльність органів учнівського самоврядування щодо підтримки українських військових у зоні АТО.

Програмою Всеукраїнського збору лідерів передбачалося проведення занять школи управлінської майстерності, «круглого столу» з питань патріотичного виховання, тренінгів з файндрайзингу, тайм-менеджменту та правової освіти, а також цікаве дозвілля, в організації якого брали участь самі учасники збору.

У перший день роботи збору делегації з Тернопільської, Житомирської, Рівненської, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Київської, Чернігівської областей і міста Києва презентували проекти та заходи, спрямовані на підтримку українських військових, які перебувають у зоні проведення АТО, та поранених бійців.

У своєму виступі-презентації лідер Чернігівської обласної Ради старшокласників висвітлила особливості реалізації обласного проекту волонтерських загонів «У мирі і надії – до перемоги», у рамках якого в навчально-виховних закладах області щодня відбуваються різноманітні благодійні концерти, виставки-ярмарки, патріотичні акції, зустрічі з нашими захисниками тощо.

Крім того, учасники заходу обмінювалися досвідом роботи під час проведення «круглого столу» у форматі відкритого мікрофону «Співпраця учнівського самоврядування з питань патріотичного виховання з урядовими та неурядовими організаціями». До обговорення актуальних питань реалізації патріотичного напряму діяльності учнівського самоврядування різних рівнів долучились директор Київського палацу дітей та юнацтва Оксана Добровольська, заступник директора Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Дмитро Омельченко, а також член громадської платформи «МОКОЛАД» Андрій Канюка, заступник Голови крайової управи Спілки української молоді в Україні Мирослав Симчич та Перший голова Спілки української молоді в Україні Ігор Деркач.

На завершення насиченого дня на юних лідерів чекала драйвова вечірня програма - творчий флешмоб «Почни із себе».

За підсумками проведення збору в інтерактивних локаціях відбулось обговорення роботи з питань реалізації соціальних та благодійних проектів, акцій.

З новими силами та прагненням до нових звершень громадсько-активні старшокласники повернулись до дому для втілення у життя Плану роботи Учнівської ліги України.



За інформацією
Управління освіти і науки
облдержадміністрації