back

Розпочав роботу семінар для вперше обраних сільських та селищних голів Чернігівської області

30-11-2010 | 14:17

30 листопада у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відкрився дводенний установчий семінар для вперше обраних сільських та селищних голів області під назвою «Організація роботи керівника територіальних громад».

У відкритті семінару взяли участь голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник та його заступники.

Виступаючи перед присутніми, голова облдержадміністрації акцентував увагу а особливостях соціально-економічного розвитку області та основних завданнях місцевої державної влади.

Аналізуючи підсумки виборчої кампанії, Володимир Хоменко, зокрема, зазначив: вперше за останні роки можемо об’єднати зусилля облдержадміністрації, районних державних адміністрацій з органами місцевого самоврядування для вирішення важливих проблем життєдіяльності територіальних громад: забезпечення нормальної роботи закладів освіти та охорони здоров’я, розвитку інфраструктури населених пунктів, продовження будівництва газопроводів та водогонів, нових закладів освіти, модернізації сфери послуг житлово-комунального господарства.

«Зі свого боку, обласна державна адміністрація готова до співпраці з усіма без винятку політичними партіями, чиї представники здобули депутатську мандати в місцевих радах. Адже наша спільна мета – зробити життя наших громадян заможним та щасливим, збудувати міцну та економічно розвинуту країну та забезпечити розквіт Чернігівщини», - наголосив керівник області.

Говорячи про соціально-економічний розвиток області, Володимир Хоменко підкреслив, що головне завдання – це ефективна злагоджена праця щодо концентрації наявних можливостей та ресурсів на виконання завдань програм соціально-економічного розвитку територій, забезпеченні висхідної динаміки розвитку економіки та неухильного дотримання державних соціальних гарантій, як це передбачено у Програмі Президента України Віктора Януковича.

До пріоритетних напрямів розвитку регіону віднесено:

• виконання програм соціально-економічного розвитку і бюджетів територіальних громад;

• розвиток агропромислового виробництва;

• формування привабливого інвестиційного середовища;

• підтримка підприємницьких ініціатив;

• ремонтно-відновлювальні роботи на дорогах комунальної власності;

• удосконалення системи надання соціально необхідних послуг населенню.

Окремо голова облдержадміністрації зупинився на основних завданнях голови територіальної громади, зауваживши, що головним ресурсом місцевого самоврядування є кадри, адже показники виконання програм соціально-економічного розвитку і бюджету області знаходяться у прямій залежності від професійного кадрового забезпечення місцевих органів влади.

Він порадив формувати свою команду не за принципом особистої відданості, а на основі компетентності, організованості, відповідальності.

Запорукою розвитку відповідної територіальної громади Володимир Хоменко назвав професіоналізм її голови, депутатів місцевих рад, працівників їх виконавчих органів, у той час як недостатній рівень підготовки не дозволить повною мірою реалізувати свої повноваження.

«Життя вимагає сьогодні працювати по новому. Не можна бути ізольованим від проблем, які хвилюють людей або відсторонено спостерігати упущення і недоліки, якщо вони навіть в компетенції господарюючих суб’єктів. Але щоб вживати відповідних заходів, треба чітко знати правові важелі впливу, уміти всіх організувати і самому бути високоорганізованим, креативним лідером. Треба вміти застосовувати владу в межах чинного законодавства. Лише в такому разі можна розраховувати на успіх», - підкреслив голова облдержадміністрації.

Планування, якість, стиль роботи, взаємовідносини з депутатами, партіями, господарськими керівниками, засобами масової інформації та населенням – ось на чому в першу чергу, за словами голови облдержадміністрації, треба зосередити свої увагу і зусилля новообраним керівникам територіальних громад.

«Сільська, селищна, міська рада, виконавчий комітет, голова сьогодні є організатором, координатором і виконавцем, органом утвердження державності, політичним органом на відповідній території. Довіру жителів громади треба виправдати постійною турботою про них, сумлінною працею у вирішенні щоденних питань життєдіяльності територій. Громадяни чекають від кожного з вас виважених, фахових, компетентних і ефективних управлінських рішень і головне – конкретних результатів», - наголосив Володимир Хоменко.















Прес-служба облдержадміністрації