back

Особлива увага — інвестиціям у райони

10-11-2014 | 17:01

Започаткована, з метою активізації інвестиційної діяльності на місцях у жовтні поточного року, практика проведення виїзних засідань Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва облдержадміністрації у районах області сприяє посиленню інформаційного обміну між структурними підрозділами ОДА, місцевими виконавчими органами влади, самоврядуванням та підприємствами.

Під час зустрічі у Щорському районі обговорювалися питання залучення міжнародної технічної допомоги, прямих іноземних інвестицій в економіку районів та диверсифікації ринків збуту для місцевих виробників за рахунок створення торговельно-економічної місії Чернігівської області.

Участь у роботі виїзного засідання взяли голова райдержадміністрації та його заступники, голова районної ради, начальник районного управління агропромислового розвитку, відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури, голови постійних депутатських комісій та керівники фракцій, депутати районних рад, керівники підприємств з іноземними інвестиціями та провідні підприємці району.

Слід зазначити, що Щорський район уже має успішний досвід залучення міжнародної технічної допомоги у сфері енергозбереження та підвищення енергоефективності будівель соціальної інфраструктури та покращення якості медичних послуг.

Також керівництво району проінформувало учасників заходу про хід проектно-будівельних робіт у районі.

Наразі планується завершення робіт по ряду проектів, втілення яких було розпочато у попередні роки: капітальний ремонт проїзних частин вулиць районного центру, реконструкція покрівель житлових будинків та ремонт приміщень закладів освіти. За рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища планується завершити два проекти з реконструкції дощової каналізації та каналізаційних мереж у м.Щорс.

За рахунок місцевих бюджетів та залучених коштів завершується проект по перепрофілюванню будівлі під приміщення дитячого садку в с.Кучинівка, розрахованого на 20 місць. Очікується, що до кінця поточного року будівля садочка буде введена в експлуатацію.

На території району активно впроваджуються великі сільськогосподарські проекти, такі як будівництво зерносушильного комплексу (елеватора) ємністю 30 тис. тонн у с. Камка та зерноскладу із зерносушаркою у м. Щорс, створення виробничої інфраструктури по зберіганню та переробці сільськогосподарської продукції.


Департамент інвестиційного розвитку та
капітального будівництва облдержадміністрації