back

10 грудня переможці конкурсу „Благодійник року” отримають дипломи

29-11-2010 | 17:39

29 листопада під головуванням заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Віктора Тканка відбулося засідання організаційного комітету з проведення обласного конкурсу „Благодійник року” імені меценатів Тарновських. Заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук, директор Чернігівського історичного музею ім. В.В. Тарновського Сергій Лаєвський, начальник управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ОДА Андрій Курданов, інші представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадських організацій радилися з питань проведення конкурсу.

Віктор Тканко нагадав, що цей щорічний конкурс було засновано у 2008 році розпорядженням голови облдержадміністрації з метою вирішення суспільних проблем, поширення знань та позитивного досвіду доброчинності в Україні, заохочення громадян і комерційних структур до благодійництва на Чернігівщині.

У конкурсі можуть брати участь фізичні та юридичні особи, які надали благодійну допомогу для розв’язання проблем, які існують у суспільстві. Претендентів, за їх згодою, висувають органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадські організації, благодійні фонди, заклади освіти, науки, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, будь-які особи, що отримали благодійну допомогу, та самі благодійники. При цьому основними критеріями визначення переможців є розв’язання конкретної проблеми, суспільна значущість такого кроку, якісні зміни в житті людей, які відбулися внаслідок надання допомоги, та довготривалість результатів.

Члени організаційного комітету заслухали інформацію про 37 претендентів, які були висунуті на конкурс цього року (для порівняння, у 2009 році таких було 33, у 2008 - 28). Разом з тим, як відзначив Віктор Тканко, і така кількість заявок є значно меншою, аніж кількість благодійників, що здійснюють доброчинну діяльність на Чернігівщині.

В ході засідання було досягнуто згоди про необхідності активізації інформаційної кампанії навколо проведення конкурсу „Благодійник року”, сприяти поширенню інформації про нього і серед донорів з-за кордону, аби привернути їх увагу до Чернігівської області.

Переможці конкурси будуть визначені протягом найближчих тижнів. Урочиста церемонія вручення нагород відбудеться 10 грудня в приміщенні обласного історичного музею ім. В.В. Тарновського.









Валерій Сорокін,
управління у справах преси та інформації
Чернігівської облдержадміністрації