back

Картопля складає 22% валового обсягу продукції рослинництва

10-11-2014 | 09:38

Сільгоспвиробники Чернігівщини зібрали близько 1,5 млн тонн бульб. Середня врожайність склала 192 ц/га. Це на 2,3% вище, ніж минулого року. Цьогоріч картоплею було засаджено близько 80 тис. га.

Фахівці Департаменту агропромислового розвитку кажуть, що вирощувати картоплю економічно вигідно. Підтверджують це показники собівартості та реалізації. Так у попередньому році. вони становили 109 — понад 151 грн. за центнер відповідно. У поточному: при собівартості картоплі у 115-122,8 грн. — реалізацію за 125-140 грн. відповідно.

Варто зазначити, що картопля складає більше 22% валового обсягу продукції рослинництва. Хоча питома вага культури в структурі посівних площ становить лише 7%.

За інформацією фахівців, усі агровиробники області застосовують сучасні технології вирощування картоплі. Про що свідчить тісна співпраця господарств з Інститутом сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва і Інститутом картоплярства НААН. Як результат — Чернігівщина має доброякісне насіння як вітчизняних, так і зарубіжних сортів.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації