back

Вкладники банку «Демарк» шукають захисту і підтримки у керівництва облдержадміністрації

07-11-2014 | 15:22

Сьогодні, 7 листопада, вкладники неплатоспроможного банку «Демарк» прийшли до обласної державної адміністрації просити захисту та підтримки у влади. Спонукала їх до цього недовіра до тимчасової адміністрації та уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

За словами чернігівців, Фонд гарантування вкладів не інформує громадськість про свої дії і не виплачує кошти за договорами банківського вкладу. Звернення до Чернігівської міської ради щодо створення тимчасової депутатської комісії та розгляду цього проблемного питання результату не принесло. Тому вкладники прийшли з вимогою вплинути на Фонд, щоб його представник назвав конкретну дату та банківську установу, де ошукані чернігівці зможуть отримати свої кошти.

- Дійсно, Національний банк на сьогодні не має впливу на тимчасову адміністрацію, - підтвердив заступник керівника апарату обласної державної адміністрації Юрій Музика. – Але керівництво облдержадміністрації направить до Фонду гарантування вкладів відповідне звернення, для того, щоб «підштовхнути» тимчасову адміністрацію до реальних дій.

Заступник керівника апарату обласної державної адміністрації запевнив громадян, що у понеділок керівництво області зустрінеться з ініціативною групою вкладників.

Нагадаємо, що тимчасову адміністрацію у Банку «Демарк» запроваджено строком на три місяці з 29.09.2014р. по 29.12.2014 р. включно.

Протягом її дії вкладники банку можуть отримати свої кошти за договорами банківського вкладу (депозиту), строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації