back

В області затверджено План заходів щодо профілактики недопущення поширення і ліквідації захворювання на АЧС

07-11-2014 | 14:19

Щоб обговорити подальші плани боротьби з епідемією Африканської чуми свиней, було зібрано позапланове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації. Причиною екстреного зібрання послугував новий спалах хвороби, зафіксований в урочищі «Тесновка» біля села Ваганичі та у селі Володимирівка Городнянського району.

Засідання відбулося сьогодні, 7 листопада, під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Костянтина Лубенцова.

Як результат — затверджено План заходів щодо профілактики, недопущення поширення і ліквідації захворювання, а також ухвалено схему інформування населення.

У зв’язку із поширенням хвороби свиней учасники засідання наголошували на необхідності пришвидшення збору зернових. Зокрема, керівникам СТОВ «Мощенське», ЗАТ НВО «Чернігівеліткартопля», СТОВ «Іскра» було рекомендовано у п’ятиденний термін завершити збір кукурудзи.

Також буде проведено корегування маршрутів руху рейсових автобусів та маршруток поза межами епізоотичного осередку. А вивезення або ввезення домашніх тварин, в тому числі і свиней, проводитиметься виключно з дозволу головних державних інспекторів ветеринарної медицини районів та міст.

Підсумовуючи засідання, Костянтин Лубенцов підкреслив:

— План заходів щодо профілактики, недопущення поширення і ліквідації захворювання обов`язково має виконуватися. Прошу керівників відповідних структур взяти під особистий контроль проведення всіх заходів в межах своєї компетенції.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації