back

Аграрії області наближаються до 3-х мільйонного рубежу в збиранні врожаю

07-11-2014 | 09:46

Аграрії Чернігівщини з гарними результатами наближаються до фінішу цьогорічної збиральної кампанії. На сьогодні, за інформацією Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, по всіх категоріях господарств зернові культури обмолочено на 86% прогнозованих площ. Намолочено 2,8 мільйонів тонн зерна при середній врожайності майже 51 центнер з гектара. Це на більш як 7 центнерів більше відповідного періоду 2013 року.

Зокрема, на 282-х тисячах гектарів зібрано близько 2 мільйонів тонн кукурудзи на зерно. Цього року її врожайність в області складає більше 67 центнерів з гектару.

На сьогодні, майже завершено збирання сої, соняшнику та цукрового буряка. Так, з 92% запланованих площ зібрано понад 116 тисяч тонн сої. Це на 48 тисяч тонн більше, ніж у минулому році.

Також добігає кінця збір соняшнику. Цієї культури аграрії області намолотили аж 299 тисяч тонн, що на 55 тисяч тонн більше минулорічного.

Наразі, за інформацією фахівців, на полях сільгосппідприємств продовжується копка цукрового буряку. Уже накопали 203 тисячі тонн коренів і рівень урожайності складає понад 338 центнерів з гектара.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації