back

Зелена область – запорука здорового життя!

07-11-2014 | 08:29

На сучасному етапі розвитку суспільства першорядного значення набуває проблема оздоровлення природного середовища та створення сприятливих умов для життя людини. Важливим компонентом системи озеленення є насадження дерев на житлових територіях, на територіях учнівських закладів, в парках і т.д. які створюють сприятливі умови для населення. На виконання Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки, 5 листопада відбулось озеленення прилеглої території Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка.

Цей захід привернув увагу не тільки керівництва нашої області, а і студентів, викладачів, громадськості та звичайних мешканців нашого міста.

Подібні заходи з озеленення відбулись в Бобровицькому та Куликівському районах; висаджені саджанці дерев та кущів біля Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді та біля Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації; в Мезинському національному природному парку закладена «Алея слави».

Не слід забувати, що зелені насадження покращують мікроклімат території, створюють сприятливі умови для відпочинку на свіжому повітрі. Вони виконують не тільки свою біологічну і екологічну функцію, а і їх розманітність і барвистість завжди «тішить око» людини.

Екологи закликають не бути байдужими до природи і спільними зусиллями зробить нашу область чистою та зеленою з неймовірним різновидом дерев, кущів та рослин.



Департамент екології та природних ресурсів ОДА