back

Відродження криниць на Чернігівщині!

06-11-2014 | 10:24

У рамках заходів Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки, чудового сонячного дня, 4 листопада в с. Конятин Сосницького району, за участі керівника Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації, заступника начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів, начальника Сосницького міжрайонного управління водних ресурсів, голови Сосницької районної ради було відкрито джерело чистої питної води.

На подвір’ї зібралося чимало мешканців, аби взяти участь в урочистостях, присвячених облаштуванню джерела «Казанської ікони Божої матері».

Криницю було розчищено, зведено дерев’яне накриття над нею, виготовлена та встановлена альтанка, водоохоронний знак, огороджено дерев’яним штахетником.

Унікальність джерела є не тільки в тому, що протікає там неймовірно чиста кришталева вода, а і в тому, що в ній відсутні сполуки заліза, що не характерно для питної води Чернігівської області.

Відкриття криниці супроводжувалось концертом за участю колективу районного будинку культури, а щоб вода була справді цілющою, відбулось таінство богослужіння і освячення криниці. З цієї нагоди усі присутні спробували смак джерельної води.

Окрім цього, в рамках Програми, було упорядковано ще по 2 криниці в Сосницькому та Козелецькому районах, відбулось облаштування витоку річки Оржиця на території Безуглівської сільської ради Ніжинського району та облаштування витоку струмка Ястребний Мріївської сільської ради Носівського району.

З давніх-давен люди шанобливо ставилися до річок, криниць, джерел. Берегли їх, бо знали, що вода – то життя. Але, на жаль, люди не завжди по-справжньому цінують цей Божий дар. Нині настає час, коли природа не може віддати його сповна, а благає: «Людино, захисти, врятуй, допоможи!»

Хай же служать криниці мешканцям, а місце біля неї буде бажаним для відпочинку усіх подорожуючих.



За інформацією
Департаменту екології та природних ресурсів
облдержадміністрації