back

Діти Чернігівщини підтримують військових

06-11-2014 | 09:27

Підтримати Чернігівських військових у цей непростий для нашої країни час вирішили вихованці Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва. Днями для курсантів Чернігівського юридичного коледжу державної пенітенціарної служби України, солдатів 8-го Навчального центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства транспорту і зв’язку України, військовослужбовців Чернігівського залізничного полку небайдужа молодь власними силами організувала свято-зустріч «У мирі та надії до Перемоги!».

Патріотичні пісні, виконані наживо, запальні танці та сповнені оптимізмом концертні номери – все це неабияк підняло настрій українським солдатам.

Директор Палацу Ірина Мельниченко у своєму виступі подякувала тим, хто охороняє нас і нашу область у цей нелегкий час.

- Завдяки вам ми маємо змогу спокійно жити, працювати, навчатись, займатися улюбленою справою, знаючи, що поряд є надійний захист, - зазначила керівник закладу. Вона також висловила сподівання, що це свято залишить у серцях присутніх частинку радості, добра, тепла та любові.

На згадку про концерт та з любов’ю до України діти власноруч створили та передали бійцям символічні обереги. Паперові голуби, янголятка, патріотичні стрічки – все це вихованці робили з відкритим серцем, і щирою надією, що вони додадуть сил та наснаги нашим солдатам перемогти ворога.

Святкова зустріч «У мирі та надії до Перемоги!» - це лише одна зі складових волонтерського проекту обласної Ради старшокласників. Вихованці Палацу активно беруть участь в патріотичних акціях, спрямованих на об’єднання навколо однієї великої і благородної справи – допомоги нашій державі. Своєю участю в різноманітних акціях діти намагаються привернути увагу до потреб армії та необхідності допомоги тим, хто відстоює цілісність країни на сході.

Зокрема, вихованці та педагоги Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва долучилися до проведення акції «Зимовий спальник кожному солдату Чернігівщини», яка нещодавно проходила в обласному центрі. Організатори влаштували благодійний ярмарок, різноманітні виставки та майстер-класи. Саморобні витвори мистецтва та патріотичну символіку – все це можна було придбати за символічні гроші.

Представники Палацу дітей та юнацтва виставили на продаж вироби та малюнки, виготовлені руками вихованців декоративно-прикладного відділу. За результатами проведення благодійного ярмарку лише дітьми та педагогами закладу було зібрано близько 800 гривень.

Учасники акції та пересічні громадяни тепло зустрічали виступи вихованців естетичного відділу Палацу: Катерини Олешко, Миколи Морозова, керівника гуртка «Гра на бандурі» Ганни Домалевської, які виконанням патріотичних пісень підіймали настрій та заряджали позитивом оточуючих.

Долучився колектив вихованці Палацу дітей та юнацтва і до проведення благодійної акції «Лист пораненому». Гуртківці висловили військовим свої щирі побажання, вклавши у кожен зворушливий лист частинку свого серця, намалювали патріотичні малюнки, зробили невеличкі листівки, вироби з солоного тіста та принесли з домашньої бібліотеки книжки для поранених солдат. У такий спосіб діти продемонстрували наскільки вони переймаються тими драматичними подіями, які відбуваються на сході нашої країни.

Усі дитячі роботи, подарунки були передані до Чернігівського військового шпиталю та представникам «Єдиного волонтерського центру допомоги чернігівським бійцям АТО», які щиро подякували за підтримку, увагу і небайдужість нашого підростаючого покоління.

Хвиля патріотичного руху молоді продовжує охоплювати Чернігівщину, підтримуючи та прославляючи героїв, які сьогодні захищають нашу землю та ціною власного життя дарують нам мирне небо над головою.



За інформацією
Обласного Палацу дітей та юнацтва