back

Населення області заборгувало за спожиті житлово-комунальні послуги 86 мільйонів гривень

05-11-2014 | 15:23

Населення області заборгувало підприємствам за спожиті житлово-комунальні послуги 86 мільйонів гривень. Найбільшу частку боргу становить заборгованість за централізоване опалення та гаряче водопостачання – близько 34%, інформує головне Управління статистики.

Проте, як зазначають фахівці, з початку року борги зменшилися майже на 30%. За 9 місяців жителі Чернігівщини сплатили за житлово-комунальні послуги більше 542 мільйонів гривень, що з урахуванням погашення заборгованості минулих періодів становить 107,2% нарахованих сум.

Найвищий рівень оплати був зафіксований у Талалаївському районі. Натомість жителі міста Новгород-Сіверський, Ічнянського та Срібнянського районів сплатили за спожиті послуги менше нарахованого.

Статисти повідомляють, що майже половина власників особових рахунків не сплачували упродовж трьох місяців за централізоване опалення та гаряче водопостачання. Ще 15% споживачів не розраховувалися вчасно за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, 10% — за централізоване водопостачання та водовідведення і за вивезення побутових відходів, більше 6% — за газопостачання.

Крім того, населення Чернігівщини заборгувало понад 8 мільйонів гривень за використану електроенергію. При цьому понад 2% користувачів не сплачували за електрику впродовж 3-х і більше місяців.


За повідомленням
Головного управління статистики
в Чернігівській області