back

Сергій Журман: Збільшення кількості пожеж – тривожний сигнал для влади

04-11-2014 | 14:15

Суха осіння погода продовжує приносити тривожні новини – на території області збільшується кількість загорянь на відкритих територіях та у лісових масивах. Лише за минулу добу зафіксовано та ліквідовано 11 подібних випадків. Взагалі ж з початку року в екосистемах трапилося 455 пожеж.

Попри неодноразові попередження рятувальників, 98% пожеж в лісових масивах пов’язані з необережним поводженням з вогнем та нехтуванням елементарних правил пожежної безпеки людьми.

Основними причинами загорянь залишаються масове безконтрольне випалювання сухої рослинності та сміття на сільгоспугіддях, присадибних ділянках та узбіччях доріг.

За словами в.о. голови обласної державної адміністрації Сергія Журмана, збільшення кількості пожеж – тривожний сигнал для влади. Адже серед причин, якими зумовлені пожежі, залишаються низький рівень організаторської роботи з боку місцевих органів виконавчої влади, керівників державних і агролісогосподарських лісгоспів, відсутність дієвого і своєчасного контролю за діяльністю об`єктів господарювання та безвідповідальність посадових осіб.

Недооцінка важливості упереджувальних протипожежних заходів призводить до невиправданих збитків і втрат у разі виникнення пожеж. Небезпека надто серйозна – вітер швидко розповсюджує полум’я на значну відстань і в зону вогню попадають будинки людей.

Тому, враховуючи попередні помилки, маємо зосередитися на усуненні наявних недоліків та посиленні профілактичних заходів на особливо пожежонебезпечних лісових зонах поблизу населених пунктів, - підкреслив Сергій Журман.

Не менш важливим завданням є розгортання широкої роз’яснювальної роботи серед населення щодо дотримання правил пожежної безпеки, в тому числі із залученням засобів масової інформації.

Особливо Сергій Журман виокремив організацію роботи щодо оперативного реагування на небезпечні події, а також визначення шляхів покращення інформування про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій.

Особливо наголошую на необхідності злагодженої та системної спільної роботи, координації дій між керівництвом районів і міст та відповідними службами, - зауважив в.о. голови облдержадміністрації.


Прес-служба облдержадміністрації