back

В області шукають послідовників меценатів Тарновських

03-11-2014 | 16:20

На Чернігівщині з метою поширення благодійницької діяльності та меценатства Чернігівська облдержадміністрація за сприяння обласної ради та за підтримки громадськості проводить обласний конкурс «„Благодійник року“ імені меценатів Тарновських».

З 1 по 24 листопада триватиме збір пропозицій щодо визначення кандидатур у заявлених семи номінаціях:

- «Благодійник року — всеукраїнська бізнес-структура»;

- «Благодійник року — регіональна бізнес-структура»;

- «Благодійник року — неприбуткова організація»;

- «Благодійник року — приватна особа»;

- «Благодійник року — благодійник-початківець»;

- «Благодійник року — представник малого бізнесу»;

- «Благодійник року — кращий волонтер».

У конкурсі можуть брати участь фізичні та юридичні особи, які надали одно- чи багаторазову благодійну допомогу для розв’язання суспільних проблем Чернігівської області.

Претендентів на участь у конкурсі, за їхньою згодою, можуть висувати органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадські організації, благодійні фонди, заклади освіти, науки, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, будь-які особи, які отримали благодійну допомогу, а також самі благодійники.

З огляду на суспільно-політичну ситуацію, Оргкомітет пропонує звернути особливу увагу на відзначення громадських організацій, установ, підприємств та організацій та осіб, які надавали допомогу Збройним Силам України, збору коштів та медикаментів для воїнів, які зазнали поранень у зоні АТО, долучалися до вирішення соціально-побутових проблем переселенців та членів сімей загиблих військовослужбовців.

Загальна інформація про умови проведення конкурсу та склад Оргкомітету знаходиться на офіційному сайті облдержадміністрації за посиланням http://cg.gov.ua/index.php?id=4485&tp=0.

Для участі в конкурсі організації або особи, які висувають претендентів, мають заповнити заявку встановленого зразка (додається) та надіслати її разом з іншими матеріалами із позначкою «Благодійник року-2014» на адресу Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації (14000, м. Чернігів, вул. Бєлінського, буд. № 11) або на адресу електронної пошти Департаменту ([email protected]) до 24 листопада ц. р.

До заповненої заявки пропонується додати матеріали, які розкривають зміст благодійної діяльності: фотографії, відеозаписи, копії публікацій у ЗМІ, мультимедійні презентації тощо.

Переможців буде визначено Оргкомітетом конкурсу до Дня благодійництва, який відзначається, відповідно до Указу Президента України від 13.12.2007 № 1220, щорічно в другу неділю грудня.

З питань проведення конкурсу, а також внесення пропозицій щодо його проведення звертатися до заступника начальника управління Департаменту Слєзка Ігоря Івановича, тел. 4-11-20.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА