back

Створюється ініціативна група з формування нового складу Громадської ради при ОДА

03-11-2014 | 09:59

Нагадуємо, що 16 січня 2015 року закінчується термін повноважень нинішнього складу Громадської ради при ОДА.

16 жовтня 2014 року члени президії Громадської ради при облдержадміністрації вирішили розпочати роботу по створенню ініціативної групи з підготовки установчих зборів з формування нового складу Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації.

Прохання до 10 листопада ц.р. на адресу електронної пошти секретаря Громадської ради [email protected] надати пропозиції до складу ініціативної групи. Це можуть бути члени Громадської ради та інші представники інститутів громадянського суспільства.

12 листопада на засіданні президії Громадської ради планується затвердити склад ініціативної групи.

Довідка

До складу ініціативної групи з підготовки установчих зборів входять представники інститутів громадянського суспільства, в тому числі ті, які є членами діючої громадської ради, та органу, при якому утворюється громадська рада.

Серед завдань ініціативної групи згідно Типового положення про громадську раду, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996:

1) оприлюднення підготовленого ініціативною групою повідомлення про дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі в установчих зборах, відомості про склад ініціативної групи та прізвище, ім’я, електронну адресу т номер телефону відповідальної особи;

2) збір заяв від інститутів громадянського про їх наміри взяти участь в установчих зборах;

3) інформування через офіційний веб-сайт ОДА про місце проведення установчих зборів, список учасників установчих зборів, кандидатури до нового складу громадської ради;

4) проведення установчих зборів, на яких визначається кількісний склад громадської ради та проводяться вибори членів громадської ради.

Згідно Положення про Громадську раду при Чернігівській ОДА нині діюча Громадська рада має не пізніше ніж за 60 календарних днів до закінчення її повноважень утворити ініціативну групу з підготовки установчих зборів для формування нового складу Громадської ради.

Не пізніше 16 грудня цього року облдержадміністрація має оприлюднити на своєму офіційному веб-сайті підготовлене ініціативною групою повідомлення про дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі в установчих зборах, відомості про склад ініціативної групи.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації