back

Сергій Журман: Виконавча влада має турбуватися про малозахищених дітей

31-10-2014 | 16:05

У період шкільних канікул дорослі намагаються зробити відпочинок дітей змістовним, цікавим, а головне корисним. Та у нинішній час не всі батьки можуть дозволити зайві витрати навіть на їх харчування. Саме тому Служба у справах дітей облдержадміністрації разом із Деснянською районною радою у місті Чернігові запровадили роботу пункту безкоштовного одноразового харчування для дітей з малозабезпечених сімей та сімей, що опинились в складних життєвих обставинах в канікулярний час.

Протягом останнього тижня 50 дітлахів, які мешкають у Деснянському районі обласного центру, відвідують цей пункт. Окрім повноцінного обіду, для них ще організовуються різноманітні тренінги, конкурси, майстер-класи, які допомагають розвиватися та відкривати багато нового і цікавого. До роботи з дітьми також залучені психологи і педагоги, працівники служби у справах дітей міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Ознайомився з роботою пункту та поспілкуватися з дітьми 31 жовтня в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман.

— Незважаючи на те, що наша держава сьогодні переживає нелегкі часи, виконавча гілка влади продовжує турбуватися про ті категорії громадян, які потребують підтримки. Підтвердженням цього є функціонування пункту безкоштовного одноразового харчування. Тут діти отримують збалансоване харчування, увагу і підтримку дорослих, що дозволяє їм відчувати себе повноцінними громадянами нашої країни,— підкреслив керівник обласної державної адміністрації.

За словами начальника Служби у справах дітей облдержадміністрації Людмили Зеленько, цей захід для незахищених категорій дітей проводиться на теренах Чернігівщини вже 12 років. За цей час пункт безкоштовного одноразового харчування відвідали майже тисяча дітей. Подібного заходу для незахищених категорій дітей, саме від владних структур, не проводять у жодній з областей України.

Сергій Журман побажав дітлахам зростати під ясним і мирним небом та запевнив, що керівництво області і надалі буде сумлінно дбати про їх добробут та захист.

Сьогодні, пообідавши, діти мали змогу відвідати тренінг, поспілкуватися з однолітками та набути нових навичок у рукоділлі. А на згадку про таке змістовне дозвілля вони ще й отримають призи та подарунки від християнської місії «Милосердя та відродження».



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації