back

Віктор Тканко провів розширене засідання обласної міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді

24-11-2010 | 14:33

24 листопада під головуванням заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Віктора Тканка відбулося розширене засідання обласної міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді про підсумки оздоровлення та відпочинку дітей області у 2010 році.

На нараду були запрошені заступники голів з гуманітарних питань райдержадміністрацій та міськвиконкомів, начальники відділів у справах сім’'ї та молоді міськвиконкомів, молоді та спорту райдержадміністрацій, начальники (завідуючі) районних відділів освіти, управлінь освіти міськвиконкомів, головні лікарі ЦРЛ і ЦМЛ міст Ніжина, Прилук; керівники дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області.

В ході засідання було повідомлено, що з метою безумовного виконання Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», Указу Президента України від 01.06.2010 № 657 «Про літнє оздоровлення та відпочинок дітей у 2010 році» розпорядженням голови облдержадміністрації від 20 квітня 2010 № 95 «Про стан підготовки до оздоровчої кампанії 2010 року» було затверджено обласний план заходів щодо організації літнього оздоровлення і відпочинку дітей у 2010 році.

Як зазначив головуючий, для того, щоб більш ґрунтовно підготуватися до роботи у наступному році, слід ретельно проаналізувати недоліки, допущені під час оздоровчої кампанії 2010 року.

Віктор Тканко, зокрема, звернув увагу присутніх, що в загальнодержавному рейтингу оздоровлення та відпочинку дітей Чернігівська область посіла лише 17 місце. Протягом року в оздоровчій кампанії взяли участь 52,28% дітей, при тому, що загалом по Україні цей показник досяг рівня 53,92%. Було оздоровлено лише 94% дітей, позбавлених батьківського піклування, тоді як планувалося, що ця група буде охоплена на 100%

З доповідями виступили начальник управління у справах сім’ї та молоді Чернігівської облдержадміністрації Оксана Сердюк, заступник начальника управління освіти і науки ОДА Марія Кальпета, перший заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення Іван Богуш, заступник начальника управління охорони здоров’я Галина Василькова та інші.

Під час наради було вказано, що на оздоровлення та відпочинок дітей шкільного віку області у 2010 році використано понад 33,2 млн. грн. З них: з державного бюджету – 295,0 тис. грн., 16 331,2 тис. грн. – з обласного та місцевих бюджетів, залучених коштів – 11 103,5 тис. грн., коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності – 5 517,0 тис. грн.

У результаті комплексу здійснених заходів місцевими органами виконавчої влади за літній період оздоровленням та відпочинком було забезпечено 51453 дітей шкільного віку.

Оздоровчі та відпочинкові послуги влітку 2010 року в області надавали 28 закладів оздоровлення та відпочинку (6 закладів санаторного типу, 20 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку, 2 дитячі центри). Крім того, в області працювали 524 табори з денним перебуванням, в яких відпочило 29840 дітей, 7 наметових містечок та 11 таборів праці і відпочинку. Втім, більшість оздоровчих та відпочинкових закладів області працювали протягом 2010 року з неповним навантаженням. Також спостерігалася значна диспропорція між наданням оздоровчих та відпочинкових послуг на користь останніх.

Однак, як зауважив Віктор Тканко, пріоритетним напрямком зараз є забезпечення саме оздоровлення дітей, а отже, відповідальним особам необхідно вжити заходів для ліквідації подібного відставання.

Разом з цим, Чернігівщина може похвалитися і здобутками у сфері організації дитячого оздоровлення та відпочинку. Працівникам, які найкраще проявили себе у реалізації цього напрямку, були вручені подяки та почесні грамоти голови Чернігівської облдержадміністрації Володимира Хоменка, управлінь облдержадміністрації. За результатами проведеної наради підготовлені протокольні доручення.







Валерій Сорокін,
управління у справах преси та інформації
Чернігівської облдержадміністрації