back

Віктор Тканко провів нараду щодо стану здійснення в області соціального захисту дітей

24-11-2010 | 17:45

24 листопада заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Віктор Тканко провів нараду щодо стану здійснення в області соціального захисту дітей.

На нараду були запрошені керівники служби у справах дітей облдержадміністрації, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, заступники голів з гуманітарних питань райдержадміністрацій, Чернігівської, Прилуцької міських рад, Деснянської та Новозаводської районних у м. Чернігові рад, начальники служб у справах дітей відповідних місцевих рад.

Відкриваючи нараду, Віктор Тканко підкреслив, що всі присутні особисто відповідальні за долю дітей, які залишилися без батьківського піклування. Від професійності та виваженості працівників відповідних державних органів і служб дуже часто залежить майбутнє цих дітей.

На жаль, далі заступник голови облдержадміністрації перелічив непоодинокі порушення. Зокрема, спостерігаються проблеми з оздоровленням дітей, позбавлених батьківського піклування; неналежне ведення обліку таких дітей; неналежне забезпечення прав дітей-сиріт; випадки корупційних діянь з боку відповідальних посадових осіб та ін. Віктор Тканко суворо наголосив на тому, що всі подібні порушення мають бути якнайшвидше виправлені.

З доповіддю виступила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько, яка порушила проблеми, пов’язані з влаштуванням дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у сімейні форми виховання; подоланням дитячої безпритульності та бездоглядності; профілактикою підліткової злочинності; кадровим забезпеченням територіальних служб у справах дітей області, запровадженням промислової експлуатації Всеукраїнської єдиної інформаційно-аналітичної системи (ЄІАС) «Діти».

До доповіді щодо ситуації на місцях було викликано заступників голів Сосницької, Городнянської, Щорської та Чернігівської районних державних адміністрацій.

Підбиваючи підсумки, Віктор Тканко зазначив, що необхідно терміново обстежити сім’ї опікунів та піклувальників, з’ясувати умови проживання дітей у таких сім’ях, інтернатах та дитячих будинках сімейного типу. Для налагодження системної роботи щодо соціального захисту дітей – провести на місцях наради за участі представників органів системи освіти, охорони здоров’я, внутрішніх справ, соціальних служб, а також вирішити кадрові питання в органах, що опікуються дітьми, для забезпечення якісного виконання ними своїх обов’язків.

Підготовлено проект протокольних доручень про покращення ситуації у районах та містах області із здійснення органами виконавчої влади та місцевого самоврядування соціального захисту дітей, реалізації їх законних прав та інтересів.







Управління у справах преси та інформації
Чернігівської облдержадміністрації