back

Освітяни Чернігівщини презентували інноваційні технології навчання на Міжнародному форумі

28-10-2014 | 11:21

Минулого тижня в Київському палаці для дітей та юнацтва проходив VI Міжнародний форум «Інноватика в сучасній освіті», організаторами якого виступили: Міністерство освіти та науки України, Національна академія педагогічних наук України та компанія «Виставковий світ».

Ця насправді яскрава освітянська подія зібрала на одному майданчику представників різних вітчизняних та зарубіжних навчальних закладів, наукових установ, органів управління освітою, творчих центрів, видавництв, громадських організацій, бізнес-структур, надавши їм унікальну можливість безпосереднього обміну досвідом з упровадження інновацій в освітню діяльність.

На форумі були представлені 560 навчальних закладів, наукових установ, методичних центрів, регіональних і муніципальних органів управління освітою, видавництв, фондів, асоціацій, закордонних освітніх агенцій, підприємств, бізнес-структур з 22 регіонів України, Австрії, Польщі, США, Франції, Словаччини.

Інноваційний вимір освіти нашого регіону на форумі представляли Чернігівський обласний педагогічний ліцей для обдарованої сільської молоді та Чернігівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського. Ці навчальні заклади презентували інноваційні проекти як необхідні складові підвищення якості загальної середньої та післядипломної педагогічної освіти.

Програма форуму була надзвичайно різноманітною та насиченою. Вона включала в себе проведення науково-практичних конференцій, семінарів, круглих столів, презентацій, майстер-класів, конкурсу з тематичних номінацій для закладів освіти та підприємств, розгортання стендових виставкових експозицій, роботу Всеукраїнського біологічного форуму учнівської та студентської молоді «Дотик природи», виступи художніх колективів, демонстрацію сучасних засобів навчання.

Таке розмаїття цікавих заходів дозволило кожному учаснику та відвідувачу виставки знайти щось цікаве та важливе саме для себе: старшокласникам та їх батькам інформацію про ВНЗ та умови прийому до них; видавцям – нових дописувачів; студентам інформацію про діяльність волонтерських організацій та програми міжнародного співробітництва в науково-дослідній та навчальній сферах; науковцям – почути запити практиків та знайти майданчики для проведення експериментальної роботи; вчителям – інноваційні технології, впроваджені в життя колегами…

Окрім того, що ця виставка дійсно вмістила в собі багато корисних інформаційних ресурсів, важливим є ще й те, що об′єднавши освітян з різних куточків України та інших країн, ця подія допомогла багатьом зрозуміти чим же живе сучасна освіта.

Працівники відділу керівних кадрів та координації діяльності методичних кабінетів (центрів) обласного інституту післядипломної педагогічної освіти взяли участь у засіданні «круглого столу» Інституту педагогіки НАПН України на тему «Профільна школа: сучасний стан і перспективи розвитку» та всеукраїнському науково-практичному семінарі Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України «Освітні інноваційні проекти стратегічного спрямування».

В урочистій атмосфері пройшло нагородження переможців конкурсу з тематичних номінацій. Серед поданих на конкурс 387 робіт Чернігівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського та Чернігівський обласний педагогічний ліцей для обдарованої сільської молоді отримали почесне звання «Лауреат конкурсу» ІІ ступеня та нагороди.



Управління освіти і науки облдержадміністрації