back

На Чернігівщині найвищий показник ліжкового фонду медичних закладів

27-10-2014 | 14:56

Про це повідомив начальник Управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш, на щотижневому брифінгу в облдержадміністрації.

Станом на 1 жовтня ліжковий фонд закладів охорони здоров’я Чернігівської області становить понад 11 тисяч місць. У поточному році скорочено 212, а перепрофільовано 145 ліжок. Скорочення відбувається через зменшення населення.

— Напружена суспільно-політична ситуація в країні вплинула і на сферу охорони здоров’я. Зокрема, через коливання курсу валют, Міністерству охорони здоров’я технічно складно робити закупівлю необхідних імпортних медикаментів. Виникає проблема і з тендерними угодами,— каже Петро Гармаш.— Та, не зважаючи на все це, медична галузь області ефективно працює. Уже надійшли препарати для лікування дитячої онкології на суму півмільйона гривень. Підтримуються існуючі спеціалізовані програми. Закладами охорони здоров’я області отримано медичного обладнання та апаратури на загальну суму понад 5 мільйонів гривень. У тому числі близько 351 тисячі гривень — кошти місцевого бюджету, все інше — спецкошти та благодійна допомога.

Значно поліпшило якість та швидкість надання медичних послуг отримання у поточному році 38-и спеціалізованих автомобілів. Все інше — спецкошти та благодійна допомога.

На виконання обласної програми «Енергозбереження Чернігівської області на 2009-2015 роки» у поточному році в закладах охорони здоров’я здійснено часткову заміну ламп розжарювання на економічні, замінено вікна.

Також, за кошти інвесторів, 57% медичних закладів (здебільшого ФАП-и та амбулаторії) переведено на альтернативні види палива. У планах — використання твердого палива і в обласному протитуберкульозному диспансері.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації