back

Станіслав Прокопенко провів засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

23-11-2010 | 14:22

23 листопада під головуванням першого заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації Станіслава Прокопенка відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Станіслав Прокопенко поінформував присутніх про початок командно-штабних навчань територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення, що проводяться відповідно до плану роботи Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

За словами директора департаменту цивільного захисту Міністерства з питань надзвичайних ситуацій генерал-майора Василя Квашука, подібні навчання за участі міністерства проводяться в областях один раз на п’ять років.

Їх мета – підготувати систему цивільного захисту населення до спільного реагування у разі виникнення надзвичайних ситуації та їх ліквідації з мінімальними втратами.

На засіданні обласної комісії відпрацьовувалося здіснення заходів з ліквідації наслідків умовної надзвичайної ситуації, пов’язаної з ускладненням гідрометеорологічних умов на території Чернігівської області, взаємодія з районними комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.





Управління у справах преси та інформації
Чернігівської облдержадміністрації