back

Костянтин Лубенцов відвідав зону карантину у Щорському районі

24-10-2014 | 16:36

Вчора, 23 жовтня заступник голови обласної державної адміністрації Костянтин Лубенцов та директор Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Олександр Савченко з робочим візитом відвідали Щорський район.

Зокрема, вони побували на карантинних ветеринарно-міліцейських постах, що запроваджені у зв'язку з виявленням вірусу африканської чуми свиней. Цікавилися організацією карантинних заходів, їх станом та проблемними питаннями. Зокрема, забезпеченням населення питною водою, транспортним сполученням та медичною допомогою.

– Найважливіше для нас зараз: не допустити розповсюдження вірусу в інші райони області. Кожен господар повинен усвідомити, що заходи з вилучення і утилізації худоби, які проводить ветеринарна служба – це необхідність! Тим більше, передбачена виплата грошової компенсації, – наголосив Олександр Савченко.

Також Олександр Савченко та Костянтин Лубенцов відвідали ТОВ «Щорсагроімпульс». Днями там запустять лінію для сушіння пробної партії зерна, Здійснюватиме це сушарка на пелетах.

– Альтернативні види палива поволі вводяться на підприємствах області. Це не тільки вимушена необхідність, а й економічно вигідний вихід з тієї непростої ситуації, яка виникла з постачанням природного газу, – зазначив Костянтин Лубенцов.



За повідомленням
Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації