back

Робоча група з підготовки Програми підвищення конкурентоспроможності Чернігівщини провела своє чергове засідання

23-10-2014 | 17:09

23 жовтня відбулося засідання робочої групи з підготовки Програми підвищення конкурентоспроможності області. В ньому взяли участь в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, голова обласної ради Микола Звєрєв, директор Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва Олег Міщенко, науковий керівник «Інституту інтелектуальних інвестицій» Валентин Підвисоцький.

Фахівці Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва і комунальних підприємств, яким доручено виконувати конкретні завдання щодо залучення інвестицій в Чернігівську область, працюють сьогодні в районах, зустрічаються з їх керівниками та напрацьовують конкретні пропозиції щодо залучення інвестицій в позабюджетну сферу. Ця робота продовжуватиметься і протягом трьох наступних тижнів напрацьовуватиметься матеріал.

Валентин Підвисоцький у своєму виступі акцентував увагу на тому, що фахівцями інституту проведено детальний аналіз індексу людського розвитку в області у порівнянні з іншими регіонами, а також зроблено перші спроби оцінити різницю по цьому показнику між районами. По-суті - це головний показник, на який необхідно орієнтуватись. Також здійснено попередній аналіз фінансового стану області з точки зору покриття соціальних, гуманітарних, енергетичних потреб.

За словами наукового керівника «Інституту інтелектуальних інвестицій», необхідно зробити все для того, аби в розробці Програми взяли участь якомога більше громадян, науковців, освітян, бізнесменів Чернігівщини. Це має бути справжня «народна стратегія».



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації