back

Забезпечення проведення виборів – персональна відповідальність кожного керівника

23-10-2014 | 10:05

На цьому наголосив в.о. голови обласної державної адміністрації під час розширеного засідання обласної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

–Необхідно зробити все для того, щоб без порушень діючого законодавства, організовано і прозоро відбулись вибори на кожній виборчій дільниці області.

Громадяни повинні мати вільний доступ до голосування і можливість безперешкодно віддати свій голос за обраного кандидата та політичну партію, - підкреслив Сергій Журман.

Він застеріг керівників районів від проведення будь-якої агітації до чи під час виборів, зауваживши, що їх робота, як і на виборах Президента України у травні цього року, полягає лише у технічному забезпеченні проведення виборів. Тому за декілька днів, що залишилися до 26 жовтня, слід зосередитися на вирішенні питань забезпечення виборчих дільниць усім необхідним. Оскільки, як показала перевірка, місця для голосування в ряді районів не облаштовані належним чином.

У комісій повинні бути столи, стільці, сейф, необхідна техніка та автомобіль для транспортування виборчої документації, - наголосив в.о. голови облдержадміністрації.

Сергій Журман зосередив увагу присутніх на основних завданнях. Це, зокрема, забезпечення охорони бюлетенів, належного громадського порядку та безпеки під час транспортування дільничними та окружними виборчими комісіями виборчої документації.

З кожною комісією повинен бути налагоджений постійний та стабільний зв‘язок, особливо в день голосування.

З 24 години п‘ятниці 24 жовтня необхідно познімати всі передвиборні агітаційні матеріали, тож керівникам районів і міст слід проконтролювати роботу комунальних служб.

В день голосування має бути забезпечений громадський порядок та безпека на кожній дільниці; цілодобове чергування аварійних бригад, районних служб для усунення надзвичайних ситуацій; порядок та чистота на виборчих дільницях; охорона працівниками правоохоронних органів при транспортуванні дільничними виборчими комісіями виборчої документації до окружних виборчих комісій та відповідно до Центральної виборчої комісії.

Наше завдання – не допустити провокацій та дестабілізації ситуації в області. Тому кожен з вас у день виборів знаходиться на своєму робочому місці та особисто контролює ситуацію, - підкреслив в.о. голови облдержадміністрації.



Прес-служба облдержадміністрації