back

Автомобільний транспорт — лідер серед пасажирських та транспортних перевезень в області

22-10-2014 | 09:17

Лідером пасажирських перевезень є автомобільний транспорт, адже він є найдоступнішим, високоманевровим, мобільним та забезпечує порівняно високу швидкість перевезень на невеликі і середні відстані. У січні–вересні 2014року в області ним переміщено понад 46 мільйонів пасажирів. А це більш як 63% від загального обсягу усіх перевезень.

Найбільше користувачів мали автопідприємства обласного центру, а саме: ДП «Пассервіс», ТОВ «Пассервіс-Люкс» та КП «Чернігівське тролейбусне управління».

Автотранспорту належить провідна роль і у вантажних перевезеннях Чернігівщини. За зазначений період такими підприємствами доставили майже 996 тисяч тонн вантажу. Це з урахуванням перевезень, виконаних фізичними особами-підприємцями на власному автотранспорті.

Найпотужніші перевізники: ДП «Расо», ТОВ «Центр-Євро-Транс Плюс», ТОВ «ОЗЗІ», ПП «Голд Транс».

Варто зазначити, що транспортна мережа області станом на 1 січня 2014року включала близько 7718 кілометрів автомобільних доріг загального користування, з них 93,7% – з твердим покриттям.

Чернігівщина має щільність автомобільних доріг із твердим покриттям 226,6 км на 1000 км2. Найбільш наближеними до європейських стандартів є автомобільні дороги загальнодержавного значення I та II категорії, що становлять більш як 4% від протяжності доріг з твердим покриттям області.


За інформацією
Головного управління статистики
у Чернігівській області