back

На Чернігівщині ще один дошкільний навчальний заклад відкрив свої двері для малечі

21-10-2014 | 16:31

В останні роки спостерігається позитивна тенденція до значного розширення мережі дошкільних навчальних закладів області. Тож не дивно, що відкриття дитячих садків стає справжнім святом не тільки для батьків, вихователів і вихованців, але і для всього села.

Протягом 2013-2014 рр. у селі Липовий Ріг Ніжинського району тривали ремонтні роботи у приміщенні колишнього дошкільного навчального закладу. Завдяки спільним зусиллям органів місцевої влади і значній підтримці голови фермерського господарства «Липоворізьке» Олексія Сутули, який виділив більше мільйона гривень фінансової допомоги, вдалося зробити повну реконструкцію дитячого садка.

Днями у житті сільської громади відбулася знакова подія – Липоворізький навчально-виховний комплекс «загальноосвітній навчальний заклад-дошкільний навчальний заклад» І-ІІ ступенів урочисто відкрив свої двері для 30 хлопчиків та дівчаток віком від 3 до 6 років.

Відразу приємне враження справляє зовнішній вигляд подвір’я закладу: паркан у кольорах веселки, новенький ігровий майданчик, дбайливо висаджені хризантеми і, звичайно, саме приміщення дитячого садочка.

З особливою теплотою присутні вітали керівництво району, почесних гостей, спонсорів, батьків. Майстерним дебютом був виступ самих вихованців:

Усі присутні про малят
З радістю подбали.
І садок дитячий
Нам подарували!
Щоб хороше було тут жити,
Щоб іграшки були і квіти,
В кімнаті сонце золоте,
Ми дуже вдячні вам за це!

Керівники району спільно з меценатом перерізали символічну червону стрічку, а настоятель місцевої церкви о. Прокофій провів обряд освячення нового приміщення.

Після завершення урочистостей гості мали змогу оглянути приміщення закладу, яке відповідає всім вимогам сучасного будівництва. Вихованцям садочка не прийдеться сумувати у казкових ігрових кімнатах, адже вони наповнені всім необхідним для гармонійного розвитку та позитивного настрою, а солодкі сни приходитимуть до малят у затишних і комфортних спальнях. Окреме приміщення харчоблоку також обладнане необхідним сучасним обладнанням.

Хочеться вірити, що саме в цих стінах у маленьких вихованців з’являться друзі-однолітки, з якими буде цікаво спілкуватися. Педагоги допоможуть дошкільнятам пізнати світ, де ще так багато невідомого, створять в закладі яскраве та цікаве розвивальне середовище, щоб дитячий садок справді став для них другою домівкою.

Відкриття дошкільного навчального закладу – найкраще свідчення того, що село Липів Ріг живе, розвивається і впевнено крокує у майбутнє. Це ще один крок на шляху до вирішення проблеми охоплення дітей дошкільного віку відповідною якісною освітою.



За інформацією
Управління освіти і науки
облдержадміністрації