back

Система цивільного захисту області готова функціонувати в умовах загроз воєнного характеру

21-10-2014 | 15:28

21 жовтня відбулося засідання оперативного штабу з організації та проведення штабного тренування, яке провів директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Сергій Болдирєв.

Під час засідання було розглянуто питання часткової евакуації населення прикордонних з Російською Федерацією районів у разі виникнення бойових дій. Першочерговому переміщенню підлягають найбільш уразливі верстви населення: вихованці дитячих будинків та інтернатних закладів, пацієнти медичних установ та вагітні жінки. За підрахунками — це 10% населення райцентрів та 3% населення сільської місцевості, що становить — 8580 осіб. Рішення про початок переміщення приймається місцевими органами влади.

— Ми готові провести евакуацію прикордонних районів. Ці плани реальні. У разі необхідності буде задіяна достатня кількість транспортних засобів. Спочатку будуть вивезені люди, потім майно, — зазначив Сергій Болдирєв.

Фахівцями Управління ДСНС в Чернігівській області за потреби може бути розгорнуто 10 мобільних пунктів обігріву та один транзитний пункт для зустрічі внутрішніх переселенців, розрахований на одночасне розміщення близько двохсот осіб.

Одне з головних завдань при виникненні надзвичайних ситуацій або воєнних дій є оповіщення населення. Його основним засобом є дротове радіо. Однак, у разі потреби планується залучати до оповіщення FM радіостанції, телебачення, Інтернет та друковані ЗМІ.

Під час засідання було прийнято рішення про необхідність розробки зведеного обласного плану евакуації населення. Також необхідно провести перевірку готовності захисних споруд, підвальних приміщень та системи оповіщення населення.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації