back

Голова облдержадміністрації зустрівся з офіційною делегацією Посольства Республіки Польща в Україні

23-11-2010 | 12:14

23 листопада голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зустрівся з членами офіційної делегації Посольства Республіки Польща в Україні: керівником Консульського відділу Посольства Республіки Польща в Україні, першим радником Рафалом Вольські, керівником відділу сприяння торгівлі та інвестиціям Посольства Республіки Польща в Україні, радником-посланником Анджеєм Грабовскі та першим секретарем Посольства Республіки Польща в Україні Доротою Дмуховскою.

У зустрічі також взяв участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко.

Під час зустрічі обговорено питання активізації двостороннього ділового та культурного співробітництва. Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, зокрема, зазначив, що активну участь в українсько-польському співробітництві, зокрема в гуманітарній та культурній сфері беруть міста Чернігів, Ніжин та Прилуки. Значний внесок в розвиток та укріплення двосторонніх відносин роблять національно-культурні товариства. Що стосується економічного співробітництва, то Польща посідає восьме місце серед основних зовнішньоекономічних партнерів регіону. І хоча кризовий 2009 рік вніс свої негативні корективи, у поточному році намітився певний позитив у збільшенні товарообігу.

Яскравим прикладом вдалого українсько-польського співробітництва Володимир Хоменко назвав діяльність польського підприємства по виробництву пластикової упаковки «Пласт-Бокс» в Чернігові, зазначивши, що воно має великі перспективи.

Серед найбільш перспективних сфер економічного співробітництва голова облдержадміністрації визначив сільськогосподарське виробництво, переробку сільгосппродуктів, переробку лісу.

Учасники зустрічі також обговорили партнерське і культурне співробітництво Чернігівської області з Польщею, роботу з молоддю, викладання польської мови у навчальних закладах та життя польської національної меншини.







Прес-служба облдержадміністрації