back

Володимир Хоменко привітав Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Блаженнішого Володимира з нагоди ювілею

23-11-2010 | 09:58

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Хоменко в Києво-Печерській Лаврі привітав Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Блаженнішого Володимира з нагоди ювілею – 75-річчя від Дня народження.

Вітаючи Блаженнішого Володимира, голова Чернігівської ОДА зокрема зазначив: «Відданість християнським ідеалам, глибина духовних переконань, невтомна праця й мудрість завжди давали Вам змогу з гідністю долати всі труднощі та незгоди. Все своє життя Ви прямуєте до високих духовних вершин і як справжній християнин показуєте приклад людських взаємовідносин. Завдяки Вашому служінню на українській землі з’являються нові храми, людські душі наповнюються Словом Божим. Ваша багаторічна діяльність завжди сприяла примноженню історичної і духовної слави України – колиски православ’я східних слов’янських народів. У Чернігово-Сіверському краї Вас знають і шанують. Ви залишили тут добру пам'ять, очолюючи Чернігівську кафедру в 70-ті роки минулого століття. І нині ваші візити на Чернігівщину є святом духовності для православних віруючих.»

Блаженнішому Володимиру було подаровано його живописний портрет на фоні Воскресенської церкви міста Чернігова, де свого часу з 1969 по 1973 рр., на Чернігівській кафедрі, в сані єпископа служив Владика Володимир.

Відділ у справах релігій