back

Кращі гімнастки України виборювали першість у Чернігові

20-10-2014 | 13:58

Протягом трьох днів, з 17 по 19 жовтня, на базі Чернігівської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи випробовували свої сили кращі юні спортсменки нашої держави, адже тут проходив відкритий Чемпіонат України серед школярів з художньої гімнастики за програмою КМСУ та І дорослого розряду.

За призові місця на гостинній чернігівській землі боролися 72 найкращі спортсменки з Білої Церкви, Бердянська, Вінниці, Дніпропетровська, Калинівки, Кіровограду, Кривого Рогу, Луцька, Сум та Чернігова у віковій групі 1999, 2000, 2001 р.н. та І дорослого розряду – 2002 р.н. На урочистому параді-відкритті з вітальним словом та побажаннями вдалих виступів та нових перемог на спортивній арені до юних красунь звернулись президент Чернігівської обласної федерації гімнастики Валерій Куліч, начальник Чернігівського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Анатолій Скрипченко, заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ігор Григор’єв.

Справжнім подарунком для усіх присутніх стали яскраві та запальні показові виступи вихованок Чернігівської ОКДЮСШ.

Протягом змагальних днів чарівні та тендітні гімнастки демонстрували свою гнучкість, вправність та артистизм у вправах без предмета, зі скакалкою, обручем, м’ячем, булавами та стрічкою. Оцінювало майстерність юних грацій і правильність виконання номерів компетентне журі у складі суддів національної категорії усіх міст-учасників чемпіонату під головуванням Оксани Федосенко – старшого тренера з художньої гімнастики Чернігівської ОКДЮСШ.

Найбільш хвилюючим моментом стала урочиста церемонія нагородження переможців і призерів турніру. За підсумками змагань найкращі гімнастки України нагороджені дипломами, медалями та цінними подарунками.

Вихованки Чернігівської ОКДЮСШ гідно представили область на змаганнях та посіли наступні місця:

• у віковій групі 1999 р.н. за програмою КМСУ: ІІ місце – Бурдукало Юлія;

• у віковій групі 2000 р.н. за програмою КМСУ: ІІ місце – Вахненко Вікторія (вихованка Чернігівської ОКДЮСШ та спортивного ліцею м. Біла Церква); ІІІ місце – Римар Олена;

• у віковій групі 2001 р.н. за програмою КМСУ: IV місце – Дячук Анастасія, V місце – Пищолка Анна;

• у віковій групі 2002 р.н. за програмою І дорослого розряду: IV місце – Донець Олександра.

Не залишились без відзнак і тренери спортсменок, адже саме вони своєю турботою, наполегливою та самовідданою працею вносять неоціненний вклад у розвиток художньої гімнастики України.

Чемпіонат завершився, усі переживання залишилися позаду, однак, сподіваємося, що свято гімнастики у Чернігові ще надовго запам’ятається юним гімнасткам. Переконані, що участь у цьому турнірі стане для більшості учасників своєрідним трампліном до вершин омріяного спортивного Олімпу і вже зовсім скоро нова плеяда талановитих гімнасток прославлятиме нашу державу на змаганнях найвищого рівня!



За інформацією
Управління освіти і науки
облдержадміністрації