back

Зустріч з матерями-героїнями

22-11-2010 | 15:41

22 листопада голова облдержадміністрації Володимир Хоменко та голова обласної ради Анатолій Мельник зустрілися з жінками, яким Указом Президента України Віктора Януковича присвоєно почесне звання «Мати-героїня» з Корюківського, Менського, Ріпкинського, Чернігівського районів та міста Чернігова. Ця нагорода є вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги перед Україною, найбільшою оцінкою з боку держави нелегкої материнської праці.

Вручаючи за дорученням Президента України Віктора Януковича почесне звання «Мати-героїня», голова облдержадміністрації Володимир Хоменко наголосив на тому, що мати, дитина, родина – це ті пріоритети, якими постійно опікується Глава держави, Уряд, місцеві органи виконавчої влади та самоврядування. Сьогодні особлива увага приділяється соціально-економічній підтримці, насамперед, багатодітних родин. Надається допомога при народженні дитини, забезпечуються можливості для одержання вищої освіти дітьми з багатодітних родин, надаються пільги за користування житлом, комунальними послугами тощо.

Кожна з жінок, яким присвоєно почесне звання «Мати-героїня», отримує, крім посвідчення та нагрудного знака, фінансову допомогу від держави у розмірі 8690 гривень.

В області нині проживає 461 тисяча сімей, з яких близько 5 тисяч – багатодітні. В них виховується понад 16 тисяч дітей віком до 18 років. Із них 408 багатодітних родин, на вихованні яких 5 і більше неповнолітніх дітей.

За вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї протягом 2004-2010 років 1250 жінок Чернігівської області удостоєні почесного звання «Мати-героїня». Тільки з початку цього року обласною державною адміністрацією направлено 682 подання на присвоєння багатодітним матерям області почесного звання України «Мати-героїня». «Ми складаємо заслужену шану героїзму жінок, які в ці складні та динамічні часи народили і виховують п’ятеро, шестеро і більше дітей. Які взяли на себе величезну відповідальність не тільки за щасливе майбутнє кожної дитини, але і за світле майбутнє української нації.

Я хочу подякувати вам за ваш високий материнський подвиг, за невтомний труд, мудрість, розуміння і надійну підтримку. Ви є гордістю нашого краю», - підкреслив Володимир Хоменко.

Від себе та всього депутатського корпусу жінок привітав голова обласної ради Анатолій Мельник.

Всі учасниці зустрічі також отримали квіти та подарунки.



















Прес-служба облдержадміністрації