back

В облдержадміністрації відбулася зустріч з нагоди Дня працівників торгівлі

29-07-2011 | 14:33

29 липня в.о. голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко з нагоди професійного свята зустрівся з кращими працівниками торгівлі Чернігівщини.

„Перш за все, хочу висловити вам щиру вдячність за наполегливу працю та активну громадську позицію. Завдяки професіоналізму, відповідальному відношенню до справи кожного працівника – від продавця, менеджера до генерального директора, сфера торгівлі відіграє значну роль у формуванні економічного потенціалу області, ефективному функціонуванні сучасної системи обігу споживчих товарів”, - сказав Станіслав Прокопенко, звертаючись до присутніх.

„Сьогодні торгівля - це одна з найпотужніших галузей економіки області, яка, динамічно розвиваючись, успішно забезпечує зростаючий попит чернігівців у необхідних товарах та послугах.

За підсумками першого півріччя 2011 року обсяг обороту роздрібної торгівлі досягнув 5,6 млрд грн і, порівняно з відповідним періодом минулого року, збільшився на 15,0 %.

Постійно зростає мережа супермаркетів, оснащених найсучаснішим торговельним обладнанням з впровадженням прогресивних технологій продажу товарів: «СеДаМ», «Будмайдан», «Вена», «Союз», «АТБ», «Велика Кишеня», «Сільпо», «ЕКО Маркет», «Поляна», «Wine Time» та багато інших.

Окрасою обласного центру та місцями зразкового торговельного обслуговування стали в останні роки нові торгові та торговельно-розважальні центри: «Рояль», «МегаЦентр», «Світ взуття».

Нині торгова мережа області налічує понад 7,0 тис об’єктів торгівлі, з них біля 20,0 % підприємств підпорядковані юридичним особам, близько 80,0 % – фізичним особам-підприємцям. Загальна сума торговельних площ становить більше 455,0 тис м2, з яких понад 5,0 тис м2 було введено в експлуатацію у І півріччі поточного року Активно продовжується робота з перетворення роздрібних ринків області у сучасні торговельно-сервісні комплекси з належним архітектурно-художнім оформленням і санітарно-гігієнічним станом.

Позитивні зрушення досягнуті, зокрема, і завдяки реалізації заходів регіональної Програми розвитку внутрішньої торгівлі на 2009-2012 роки, в рамках якої одним із пріоритетних напрямків роботи було і залишається сприяння розвитку інфраструктури внутрішньої торгівлі області.

Обласна державна адміністрація у межах своїх повноважень і надалі сприятиме пріоритетному розвиткові споживчого ринку та підвищенню рівня торговельного обслуговування”, - йшлося у вітальному слові.

Кращим працівникам сфери торгівлі області Станіслав Прокопенко вручив квіти та відзнаки облдержадміністрації.










Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації