back

Делегація Чернігівщини взяла участь у інвестиційному форумі в Гомелі

26-05-2008 | 16:32


22 травня в Гомелі відкрився П'ятий міжнародний інвестиційний форум, в якому разом з представниками Німеччини, Росії, Литви, Угорщини, Словакії, Болгарії і, навіть, Палестини взяла участь і офіційна делегація Чернігівщини на чолі з головою облдержадміністрації Володимиром Хоменком.

Під час спілкування з керівництвом Гомельської області голова облдержадміністрації підкреслив наскільки важливим партнером є Гомельщина для Чернігівського регіону. Зокрема, Володимир Миколайович наголосив на співробітництві в рамках діяльності Єврорегіону <Дніпро>. Наразі актуальним залишається питання повноправного членства єврорегіону в Асоціації Європейських Прикордонних Регіонів. Крім того, голова облдержадміністрації акцентував увагу на розширенні числа учасників єврорегіонального співробітництва, а саме, на залученні до співпраці територіальних органів влади.

У пленарній частині Форуму гостей привітав голова Гомельського обласного виконавчого комітету Олександр Якобсон, перший заступник Міністра економіки РБ П.Жабко, перший заступник голови правління НББ Ю.Алимов, відбулась презентація інвестиційних проектів. У білорусів багато планів - створення транспортно-логістичного центру на території вільної економічної зони "Гомель-Ратон", нового виробництва соків, переробки дикоростучих ягід та грибів тощо. Зокрема, учасників зацікавила ідея будівництва в Гомелі елітного багатоквартирного житла. Родзинка проекту полягає в тому, що один інвестор отримує велику земельну ділянку і будує там цілий мікрорайон.

У рамках Форуму гості відвідали Дев'яту міжнародну універсальну виставку "Весна в Гомелі", на якій Чернігівською торгово-промисловою палатою було представлено близько двадцяти підприємств нашої області - ЗАТ КСК "Чексіл", взуттєву фабрику "Берегиня", завод "Ніжинсільмаш", фабрику "Стріла", торгову марку "Вагма-люкс", ВАТ "Ясен", приватні підприємства "Магр", "Атіллос". Біля стенду корюківських "Слов'янських шпалер" голова облдержадміністрації Володимир Хоменко підкреслив, що співробітництво між нашими країнами завжди дає відповідний результат.