back

14 жовтня – День захисника України

14-10-2014 | 13:39

Згідно з Указом Президента України Петра Порошенка, відтепер 14-го жовтня, коли святкується Покрова Пресвятої Богородиці та День українського козацтва, в державі відзначатиметься День захисника України.

Таке рішення прийняте з метою «вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості».

День, який раніше був одним із найголовніших свят запорізьких козаків, стане одним із головних свят у календарі нової України.

З цієї нагоди на Валу біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбувся урочистий мітинг за участю керівництва області та міста, керівників установ та організацій, представників творчої інтелігенції та громадськості.

Вітаючи присутніх з Днем захисника України, в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман зазначив, що нині країна переживає нелегкі часи – анексія Криму, війна на сході, де кожен день гинуть наші бійці.

Присутні вшанували пам'ять загиблих за цілісність і соборність країни хвилиною мовчання.

- В козацьку добу козаки гуртувалися задля захисту своїх осель, сіл, селищ і міст. Тому знаковим є те, що в день Покрови Пресвятої Богородиці, яка вважається покровителькою козаків, Главою держави прийнято те рішення, яке виношувалося багато років. Боротьба за цілісність і соборність України ще попереду. Ще буде, на жаль, проливатися кров за те, щоб ми з вами жили в економічно сильній розвинутій країні, де народжуються щасливі діти і де нам не заважають просто жити на своїй землі, - підкреслив Сергій Журман.

Присутніх також привітали голова обласної ради Микола Звєрєв, голова ради козацьких старійшин Микола Козуб, керівник делегації білоруських козаків м. Мінськ генерал-майор Петро Федоренко, головний отаман Чернігівського козацького округу війська запорізького Георгій Яхимович.

Під час заходу відбулося посвячення в козачата нових учасників ансамблю бандуристів «Соколики» Чернігівської музичної школи № 1 імені Стефана Вільконського.



Прес-служба облдержадміністрації