back

Сергій Журман: Запорукою стабільності держави є продовольча безпека, яку ми повинні забезпечити

13-10-2014 | 14:43

Про це, зокрема, йшлося 13 жовтня під час оперативної наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

Серед основних питань наради – хід виконання завдань щодо посіву озимих культур, які закладають фундамент урожаю наступного року.

Сільгосппідприємства області створили достатню матеріально-технічну базу для забезпечення посіву. Обсяг підготованого якісного насіння озимих культур високих репродукцій становить 40,5 тисяч тонн – 119% до потреби, вистачає пестицидів та мінеральних добрив.

В області вже посіяно 198,2 тисяч гектарів озимих культур на зерно, що складає 96% до прогнозу. Завершили посів озимини Новгород-Сіверський, Ріпкинський, Бахмацький, Ічнянський, Талалаївський, Городнянський, Корюківський, Менський та Носівський райони.

Найгірша ситуація в Срібнянському та Варвинському районах, де озимі культури посіяні лише відповідно на 35% та 40% прогнозованих площ.

За словами Сергія Журмана, ситуація має бути виправлена найближчим часом, адже область має всі передумови, щоб вкластися у визначені терміни та обсяги посіву озимих. Особливий наголос в.о. голови облдержадміністрації зробив на важливості засіву пшениці та жита, які є основними продовольчими культурами нашого краю.

Виконання завдань з посіву озимих зернових – ключове питання цьогорічної осінньої польової кампанії. Запорука стабільності держави першу чергу базується на продовольчій безпеці. І для гарантування цієї безпеки ресурсного потенціалу області цілком достатньо. Головне – вчасно завершити посівні роботи та сподіватися на сприятливі погодні умови, - підкреслив Сергій Журман.

В ході оперативної наради також обговорено низку актуальних питань життєдіяльності області: підготовку закладів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до опалювального сезону, стан розрахунків за спожитий природний газ, цінову ситуацію тощо.


Прес-служба облдержадміністрації