back

Відбулися урочисті збори з нагоди 18-ї річниці створення Державної контрольно-ревізійної служби України

26-01-2011 | 15:47

26 січня заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус взяла участь в урочистих зборах з нагоди 18-ї річниці створення Державної контрольно-ревізійної служби України та від імені голови облдержадміністрації привітала керівництво й колектив КРУ в Чернігівській області зі святом.

„Вісімнадцять років тому наша держава сформувала свої власні фінансові структури й було прийнято Закон „Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні”. Сьогодні ваша служба – це потужна, широко розгалужена система, яка відіграє значну роль у фінансово-економічному житті держави та стоїть на варті фінансового законодавства, не допускаючи порушень та зловживань у сфері управління державною та комунальною власністю. Ця важлива справа потребує високої професійної відповідальності та відданості. Завдяки вашим зусиллям повертаються до бюджету мільйони гривень та викриваються фінансові злочини. Тому фахівці вашої служби особливо заслуговують на визнання та подяку за свою працю”, - зазначила, звертаючись до присутніх, Наталія Білоус.

Вона побажала всім міцного здоров’я, радості, достатку, наснаги в усіх справах та звершеннях в ім’я незалежної демократичної України. І висловила сподівання, що реформування служби, яке розпочалося, тільки покращить її роботу.

Також працівників контрольно-ревізійного управління в області привітали голова Чернігівської обласної ради Анатолій Мельник та Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

Теплі слова та щирі побажання пролунали на святі й від колишніх керівників управління – Михайла Подоляка та Федора Уляненка.

З особливою гордістю про досягнення управління говорив його начальник Юрій Євдокімов, адже за результатами рейтингової оцінки контрольно-ревізійної роботи регіональних управлінь за 2010 рік КРУ в Чернігівській області посіло друге місце, випередивши за показниками роботи, визначеними стратегічними напрямами, колективи таких потужних регіональних управлінь як Харківське та Дніпропетровське.

Про плідність роботи служби області свідчить сума виявлених у ході контрольних заходів збитків, що перевищують 100 млн. гривень. До правоохоронних органів передано 224 матеріали проведених ревізій.

У 2010 році порушено 80 кримінальних справ, що майже дорівнює їх сумарній кількості за попередні 5 років. За переданими матеріалами ревізій, проведених службою, працівниками правоохоронних органів складено 11 протоколів про адміністративне правопорушення за ознаками корупційних діянь. Тому безсумнівно такі спільні здобутки є досить вагомими.

Але найбільшим досягненням за час функціонування ДКРС та всіх підрозділів управління, на переконання Юрія Євдокімова, є формування потужного, працездатного, досвідченого та високоосвіченого кадрового потенціалу, який характеризують принципи спадкоємності поколінь, порядності, відповідальності, взаємоповаги та взаємодопомоги.





Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації