back

Рука допомоги дітям із сімей вимушених переселенців із зони АТО

10-10-2014 | 17:07

Як відомо, чужої біди не буває. Мабуть, саме вміння згуртовуватись у найскладніший час і об’єднувати свої зусилля заради досягнення спільної мети допомагає вистояти Україні у цей нелегкий час. До такої єдиної думки прийшли працівники Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва, його вихованці та їх батьки. Знаючи, як потрібна зараз будь-яка допомога нашим співгромадянам, які прибули з районів проведення АТО, вся велика і дружня родина Палацу активно взяла участь у благодійній акції «Допоможемо дітям разом».

Акція, яку ініціювали педагоги закладу, була спрямована на збір теплих речей для переселенців з Донецької та Луганської областей. І варто відзначити, що байдужим до долі співвітчизників у Палаці дітей та юнацтва не залишився ніхто.

Днями команда волонтерів закладу вирушила до санаторію «Десна» в селі Ладинка Чернігівського району, де проживають вимушені переселенці зі сходу України. Вихованці гуртка «Господарочка» власноруч випікали домашні солодощі, які разом з теплим одягом передали мешканцям санаторію. Культорганізатори підготували цікаву ігрову програму для дітей молодшого віку. Малеча весело повторювали танцювальні рухи за Карлсоном та Кнопочкою, які завітали до них у гості.

Під керівництвом досвідчених майстрів гуртків декоративно-прикладного відділу діти навчилися виготовляти вітальні листівки за допомогою техніки квілінг та виліпили веселих мишенят із солоного тіста.

Кожен учасник акції залишив частинку свого серця у Ладинці. Маємо надію, що час, проведений з представниками Палацу дітей та юнацтва, приніс справжню радість малечі та надовго залишиться у їх пам’яті приємними спогадами і незабутніми враженнями.



Управління освіти і науки облдержадміністрації