back

Відбулися збори керівного складу Цивільного захисту області

26-01-2011 | 16:20

Перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко провів збори керівного складу Цивільного захисту області, де були підведені підсумки роботи у 2010 році та визначені завдання на 2011 рік.

Відкриваючи збори, Станіслав Прокопенко звернув увагу присутніх на те, що робота органів виконавчої влади і місцевого самоврядування області спрямована на зміцнення місцевих територіальних та функціональних підсистем єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи В’ячеслав Рига інформував про роботу органів виконавчої влади з виконання пріоритетних завдань щодо реалізації державної політики у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. За його словами, завдання з підготовки цивільної оборони області в основному виконані.

У 2010 році мали місце надзвичайні ситуації і небезпечні події. Зокрема, протягом року виникло 7 класифікаційних надзвичайних ситуацій, із них 3 техногенного характеру і 4 природного. Кількість загиблих (326 осіб) та постраждалих (912 осіб) зменшилась у порівнянні з 2009 роком на 18,7%. Виникло 1475 пожеж, що на 17,5% більше, ніж у 2009році. З урахуванням стану техногенної та природної безпеки постійно здійснювалась координація дій місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій із запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків.

У зимовий період за несприятливих погодних умов забезпечувався безперешкодний рух автотранспорту на автодорогах області. Під час весняної повені з метою запобігання її негативним наслідкам був розроблений відповідний План дій обласних управлінь , організацій і підприємств, органів місцевого самоврядування. З метою попередження пожеж був створений обласний штаб для координації дій місцевих органів влади, здійснювався постійний моніторинг стану пожежної безпеки на території області та забезпечувалось постійне інформування Президента України, РНБО, МНС та голови облдержадміністрації. Підготовлено та надано до засобів масової інформації три звернення про оперативне інформування щодо стану пожежної безпеки.

Протягом року відбулося 5 командно-штабних навчань та тренування дій обласних органів управління при загрозі і виникненні надзвичайних ситуацій.

Взаємодію органів управління і сил реагування під час ліквідації надзвичайних ситуацій, які мали місце на території області у 2010 році та їх наслідків, проаналізував начальник управління МНС України в Чернігівській області Володимир Муха. Він звернув увагу керівників місцевих органів влади на необхідність забезпечення готовності управління та сил цивільного захисту, підвищення ефективності спеціалізованих аварійно-рятувальних служб тощо.

На зборах керівного складу Цивільного захисту області про забезпечення техногенного та протипожежного захисту в установах, закладах та організаціях доповідали керівники управлінь облдержадміністрації, директор «ЕК ВАК «Чернігівобленерго», «Науково-виробничого комплексу «Прогрес» і заступник голови Козелецької райдержадміністрації.

На завершення зборів перший заступник голови облдержадміністрації вручив Почесні грамоти Кабінету Міністрів України, обласної державної адміністрації, подяки голови ОДА кращим службовцям цивільного захисту.







Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації