back

Віктор Тканко зустрівся з учасниками міжнародного профспілкового руху

16-11-2010 | 18:31

16 листопада заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Віктор Тканко зустрівся з делегацією учасників VІІ з’їзду профспілки працівників освіти і науки України. У заході взяли участь начальник управління освіти і науки ОДА Анатолій Заліський і голова Федерації профспілкових організацій області Микола Богдан.

Віктор Тканко звернув увагу учасників делегації на те, що якісна освіта – один з пріоритетів програми Президента "Україна для людей", ознайомив із тим, як в Чернігівській області забезпечується розвиток освіти і науки.

Представники профспілкового руху працівників освіти Республіки Білорусь, Вірменії, Молдови, Республіки Польщa та Російської Федерації дізналися про перепрофілювання навчальних закладів, яке іноді може не відповідати потребам жителів населених пунктів. Тому здійснюється аналіз кожного окремого випадку огульного й безпідставного закриття дошкільного закладу і школи. За необхідності – з судовим розглядом, щоб домогтися відновлення кількості ДНЗ.

Присутні ознайомилися з ходом виконання державних програм "Шкільний автобус" та "Вчитель". Завдяки "Вчителю" 75 сімей вчителів відсвяткували новосілля.

Заступник голови Чернігівської ОДА повідомив про те, що четвертий рік поспіль найкращі педагоги Чернігівщини нагороджуються обласною премією ім. Софії Русової, за підтримки облдержадміністрації на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К. Д.Ушинського створено санаторій-профілакторій. Він звернув увагу присутніх на потужності профспілкового руху працівників освіти Чернігівщини (обласна організація профспілки працівників освіти і науки нараховує 45 тисяч членів). Далі зазначив, що підтримується продуктивна співпраця органів державної влади та профспілкових організацій, розбудовуються партнерські взаємини обласної державної адміністрації, профспілок та педагогічних колективів.

На завершення зустрічі члени делегації поставили Віктору Тканку ряд запитань. Зокрема, щодо особливостей організації приватних ВНЗ в Україні, демографічної ситуації в області тощо.

Управління у справах преси та інформації
Чернігівської обласної державної адміністрації