back

Сергій Журман: Влада гарантує інвесторам відкритість і прозорість ведення бізнесу на території області

09-10-2014 | 13:52

Таку тезу в.о. голови обласної державної адміністрації висловив сьогодні на відкритті інвестиційного Форуму з обміну досвідом із залучення позабюджетного фінансування у вигляді донорської технічної допомоги, грантів та інвестицій та провадження реформ в організації управління інвестиційними процесами на рівні регіонів.

У Форумі взяли участь представники інвестиційних міжнародних фондів і установ, які активно працюють в Україні: USAID (Агентство розвитку США), NEFCO (Північна Екологічна фінансова корпорація), UNIDO (Програма розвитку промисловості ООН), UNOP (Програма розвитку ООН) та представники регіональних делегацій.

Відкрив та привітав учасників Форуму голова обласної ради Микола Звєрєв.

В.о. голови облдержадміністрації Сергій Журман наголосив, що складна політична та економічна ситуація, що склалася сьогодні в Україні, призводить до таких негативних наслідків, як зменшення бюджетних надходжень, скорочення промислового виробництва та зниження рівня життя населення.

Саме тому ми маємо спрямувати усі наші зусилля на розвиток територій, впровадження нових підходів, пошук та залучення позабюджетного фінансування, - підкреслив Сергій Журман.

Він висловив впевненість у тому, що проведення даного Форуму продемонструє іноземним партнерам серйозну налаштованість керівництва Чернігівської області на конструктивну співпрацю в галузі залучення позабюджетного фінансування для реалізації нових інвестиційних проектів.

У рамках Форуму відбулося урочисте підписання меморандуму про співпрацю між Чернігівською облдержадміністрацією і USAID (Агентство розвитку США).

Від української сторони документ підписав в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, від Агентства – Директор Програми USAID з розвитку державно-приватного партнерства в Україні Мік Мюллей. Він висловив сподівання у спільній зацікавленості сторін у взаємовигідному партнерстві.

Сьогодні області запропонована участь у трьох програмах USAID у галузі медицини, енергозбереження та навчанню наших спеціалістів.

За словами Сергія Журмана, це конкретні практичні кроки для створення сприятливих умов щодо активізації інвестиційної діяльності в регіоні та покращенню інвестиційного клімату. Тож підхід до потенціальних інвесторів вимагає суттєвого перегляду.

Ми не зацікавлені в тому, щоб інвестори вклали гроші в нашу область, а ми про них забули. Наше завдання – вести їх від часу вкладання коштів і до моменту випуску продукції. Раніше з боку окремих інвесторів були зауваження щодо проблем з оформленням реєстрації, контролюючими органами тощо. Тепер позиція влади полягає в тому, що якщо людина створює в області робочі місця і сплачує податки, то прозорість і допомога владних інституцій у цій справі має бути максимальною, - зауважив в.о. голови облдержадміністрації.


Прес-служба облдержадміністрації