back

Чернігівщина одна з восьми областей, де завершена робота з перегляду регуляторних актів

30-08-2011 | 14:02

30 серпня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь у селекторній нараді, яку проводив Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв.

Розпочинаючи нараду Андрій Клюєв нагадав, що за результатами селекторної наради, від 13 липня 2011 року Раді міністрів АР Крим, обласним держадміністраціям, Київській та Севастопольській міським адміністраціям було надано доручення до 1 вересня поточного року завершити роботу з перегляду регуляторних актів.

За його словами, станом на 29 серпня 2011 року в понад 35 тис. регуляторних актів в цілому внесено зміни або скасовано 98,5% таких актів. Зокрема, за словами віце-прем’єра, це ті регуляторні акти, які стосуються сфер господарської діяльності, що мають найбільший соціальний та економічний вплив на розвиток регіонів: регуляторні акти у сфері місцевих податків і зборів, фінансів і ціноутворення, управління комунальною власністю та регулювання земельних відносин.

"На сьогодні повністю на всіх рівнях завершена робота у восьми областях: Волинській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернігівській. 99% робіт виконано у п'яти областях: Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Черкаській та Чернівецькій", - додав А.Клюєв.

Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв доручив Раді міністрів АР Крим, обласним держадміністраціям, Київській та Севастопольській адміністраціям разом із органами місцевого самоврядування завершити роботу зі скасування регуляторних актів, що не відповідають принципам державної регуляторної політики.

Стосовно забезпечення населення скрапленим газом було дано доручення Мінекономрозвитку протягом доби проаналізувати складові ціни балону скрапленого газу, що реалізується для потреб населення, в розрізі регіонів та за результатами визначити обґрунтовану граничну ціну.

«Протягом тижня роздрібні ціни для населення на скраплений газ мають бути кардинально зменшені» - зазначив Андрій Клюєв.

Найвищі ціни - в Херсонській, де ціна балону сягнула 291,67 грн, у Криму (250,00 грн.), Одеській області (204,54 грн.) та в Севастополі (195,00 грн. за 1 балон), повідомив Андрій Клюєв.

На селекторній нараді також були обговорені питання: про підготовку житлового фонду, об‘єктів енергетики, комунального господарства і соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2011/2012 років та оснащення підприємств – виробників теплової енергії, надавачів послуг з централізованого тепло- та водопостачання засобами обліку відпуску теплової енергії та води; про закупівлю продовольчого зерна до державного інтервенційного фонду, державного резерву та формування регіональних ресурсів.







Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації