back

Майже 28,5 тисяч школярів відпочили у дитячих таборах області

06-10-2014 | 14:27

Про підсумки дитячої оздоровчої компанії говорили сьогодні, 6 жовтня, на щотижневому брифінгу в облдержадміністрації. Цьогорічні особливості та результати літнього відпочинку розкривали директор Департаменту сім`ї, молоді та спорту облдержадміністрації Оксана Сердюк та заступник начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький.

Варто зазначити, що на Чернігівщині влітку 2014 року функціонували всі 26 позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, 506 таборів з денним перебуванням, 13 таборів праці та відпочинку та одне наметове містечко. У них відпочило майже 28,5 тисяч дітей.

— Пріоритетним в області є саме оздоровлення дітей. Ним було охоплено понад 33% від загальної кількості школярів. Не був виключеним і відпочинок на узбережжі моря. Заміною кримським таборам стали заклади відпочинку в Одеській та Херсонській областях, — зазначила Оксана Сердюк.

Крім того, було оздоровлено 99% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також більш як 80% представників з багатодітних та малозабезпечених сімей.

Практикується надання оздоровчих послуг і за межами країни. Зокрема, 312 осіб мали змогу відпочити у Франції, Італії та Іспанії.

— Схвальні відгуки отримала і цьогорічна «Літня школа», що мала дві зміни. У ній перебували переможці предметних олімпіад, юні винахідники, члени МАН, — каже Микола Конопацький. — Промовисто і те, що у більшості пришкільних таборів проводилася низка заходів під гаслом «За єдину Україну».

Не залишилися без уваги і діти із східних областей країни, які тимчасово проживають на території Чернігівщини. Зокрема, у 6 обласних дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, за спонсорські кошти, набиралися сил 199 осіб. Всього оздоровлено 262 дитини зазначеної категорії.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації